OFICIAL: Noul BMW M2 parcurge Nurburgringul mai repede decât vechiul M3

Publicat miercuri, 14.10.2015 15:14 de Bogdan Mirică

BMW a anunțat că noul M2 a reușit să parcurgă circuitul de la Nurburgring în doar 7 minute și 58 de secunde. Este un timp mai bun decât al vechiului M3 și chiar decât a clasicului supercar Dodge Viper SRT-10.

Odată cu dezvăluirea noului M2, cel mai mic membru al gamei de performanță, BMW a publicat și timpul mezinului pe celebrul circuit de la Nurburgring.

Echipat cu 370 de cai putere și un tren de rulare complet regândit de inginerii M, noul BMW M2 a reușit să parcură cei 20.5 kilometri ai Iadului Verde în doar 7 minute și 58 de secunde. Este un timp excelent, cu 7 secunde mai bun decât cel al vechiului BMW M3. Dacă ne uităm și la modelul pe care îl înlocuiește, adică BMW Seria 1 M Coupe, diferențele sunt și mai mari, având în vedere că acesta avea nevoie de 8 minute și 12 secunde pentru un tur complet.

Resursele de sub capotă îl apropie de performanța fraților mai mari: actualul BMW M5 a parcurs circuitul german în 7 minute și 55 de secunde, în vreme ce coupe-ul M4 a avut nevoie de numai 7 minute și 52 de secunde.

Dacă ne uităm pe lista timpilor stabiliți la Nurburgring, vedem că M2 este mai rapid decât vechiul Audi R8, decât Porsche Cayman S și chiar decât vechiul Dodge Viper SRT-10.

Recordul a fost stabilit de versiunea echipată cu transmisia automată cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj, însă puriștii vor putea alege și o cutie manuală cu șase rapoarte. În această configurație, sprintul de la 0 la 100 de km/h durează 4.5 secunde, cu 0.3 secunde mai lent decât în cazul versiunii cu transmisia M-DCT. 

via bmwblog