Petrecerea AMG continuă: Mercedes-Benz aduce o armată de mașini la Goodwood, în cinstea diviziei de performanță

Publicat vineri, 09.06.2017 15:43 de Cornel Șocariciu

Mercedes-Benz vine la Goodwood Festival of Speed să continue petrecerea în cinstea celor 50 de ani împliniți de AMG. Nemții aduc supercar-uri, mașini istorice, un monopost de Formula 1 și conceptul AMG GT.

Când împlinești jumătate de secol ai voie să petreci un an întreg. Cel puțin asta deducem din acțiunile organizate de Mercedes-Benz cu ocazia împlinirii celor 50 de ani de la înființarea AMG.

Totul a început la Geneva cu prezentarea lui Mercedes-AMG GT Concept. A urmat dezvelirea lui AMG GT3 Edition 50

 și mai apoi lansarea ceasului "Ingenieur Chronograph Sport Edition 50th anniversary of Mercedes-AMG" dezvoltat de elvețienii de la IWC Schaffhausen.

Și petrecerea nemților se mută la Goodwood Festival of Speed. Mercedes-Benz promite să expună o mulțime de modele din gama de performanță. Cele mai importante sunt E63 S, GT C Roadster, AMG GT R și SLS AMG Black Series. De asemenea, cei care l-au ratat pe Mercedes-AMG GT Concept la Geneva îl vor putea admira la Goodwood, începând cu 29 iunie.

Petrecerea va fi întreținută și de Nico Rosberg, germanul urmând să facă o demonstrație pe traseul de la Goodwood la volanul monopostului Mercedes-AMG Petronas F1 W05 din 2014.

Și ca orice brand care se respectă, Mercedes-Benz nu uită de cei în vârstă. Astfel, vizitatorii vor putea admira o replică a lui 300 SEL 6.8, legandara "Săgeată Argintie" și chiar și un Mercedes-Simplex din 1902. Evenimentul de la Goodwood se încheie pe 2 iulie. 

Via | Motor1