Peugeot va lansa o gamă de modele sportive electrificate începând din 2020: o versiune electrică pentru 208 GTi ar putea fi pe listă

Publicat vineri, 19.10.2018 10:38 de Daniel Popescu

Peugeot a dezvăluit că va lansa o gamă de modele sportive electrificate începând din 2020. Chiar dacă francezii nu nominalizează niciun model, presa speculează că 208 GTi va primi o versiune electrică.

Peugeot a anunțat în această săptămână o nouă etapă în procesul de utilizare a tehnologiilor electrice și hibride pentru modelele sale.

Astfel, constructorul francez va lansa începând din 2020 o gamă de modele sportive de performanță electrificate, ca parte a planurilor de a reduce emisiile de dioxid de carbon în contextul normelor de emisii din ce în ce mai dure din Uniunea Europeană.

"Electrificarea reprezintă o nouă oportunitate pentru a oferi versiuni de performanță pentru clienții care caută senzații sportive cu un nivel scăzut de emisii. Senzațiile de la volan vor fi amplificate de performanța oferită de electrificare", explică Jean-Philippe Imparato, CEO-ul Peugeot.

Pentru moment, Peugeot nu a furnizat niciun fel de detalii suplimentare despre modelele care vor primi versiuni de performanță și nici dacă acestea vor fi electrice, plug-in hybrid sau hibride. Totuși, la începutul lunii septembrie, presa britanică a anunțat că viitoarea generație Peugeot 208 va primi o versiune de performanță 208 GTi (foto) cu sistem de propulsie electric.

Cu câteva luni înainte de prezentarea noii game de sportive electrificate, Peugeot va lansa în showroom-uri versiuni plug-in hybrid pentru două dintre modelele sale de referință. Astfel, în a doua jumătate a lui 2019, Peugeot 3008 va beneficia de o versiune plug-in hybrid de 300 de cai putere cu o autonomie electrică de 50 de kilometri (WLTP). Ulterior, Peugeot 3008, 5008 și 500 SW vor primi la rândul lor versiuni plug-in hybrid de 225 de cai putere cu autonomie electrică de 40 de kilometri (WLTP).

Ca urmare a noii strategii, Peugeot a anunțat că se va retrage din Campionatul Mondial de Rallycross la sfârșitul acestui an, întrucât planurile cu privire la electrificarea competiției începând din 2021 sunt incerte.

Via Peugeot