Posibile schimbări în denumirea modelelor Jaguar Land Rover: britanicii vor adăuga tipul carburantului folosit și puterea motorului

Publicat miercuri, 27.09.2017 12:40 de Cornel Șocariciu

Modelele Jaguar Land Rover ar urma să primească o serie de modificări în ceea ce privește denumirea. Astfel, sub numele produsului am putea vedea tipul carburantului folosit și puterea generată de motor.

În urmă cu câteva săptămâni, Audi a anunțat că pregătește o modificare importantă în nomenclatura modelelor sale. Dacă până acum pe hayonul produselor Audi puteam citi capacitatea cilindrică, în noul format vom întâlni puterea motorului. Lista completă cu noile denumiri o găsiți aici.

Se pare că britanicii de la Jaguar Land Rover au în plan o modificare asemănătoare, iar Range Rover Velar este primul model care folosește noile reguli. De exemplu, Velar D300. Litera D (diesel) face referire la tipul carburantului utilizat de motor. Mai pot exista P (benzină, de la termenul englezesc petrol) și E (electric), iar numărul reprezintă puterea oferită de propulsor. 

Câteva fotografii spion cu viitorul F-Type AWD confirmă această nouă strategie. În zona posterioară a sportivei britanice scrie P380 AWD, ceea ce înseamnă că modelul folosește un motor pe benzină de 380 de cai putere. Pentru moment, oficialii britanici nu au confirmat această schimbare. 

Via | AutoExpress

  • dudu, miercuri, 27.09.2017 13:06

    daca pana acum Audi si Jaguar au copiat Tesla si au dezvoltat imediat masini electrice, acum vor copia si formatul denumirii de la Tesla :)))) Tesla Model S P80D ----- Jaguar F Type P380 AWD. Exact ca in lumea telefoanelor mobile, unde toti au copiat iPhonul prin 2007-2008 (atunci cand toate telefoanele aveau n-shpe butoane si pe fata si pe spate si pe laterale)

  • CRISTIAN, miercuri, 27.09.2017 13:18

    E normal sa tii aproape de un deschizator de drumuri daca vezi ca are succes; totusi in privinta denumirilor sper sa fie inspirati si sa isi pastreze aerul de "something special" care le confera distinctie ... doar sunt britanici...