Prima imagine teaser cu versiunea de serie a lui Mercedes-Benz GLB Concept: SUV-ul compact cu 7 locuri debutează în vara acestui an

Publicat joi, 06.06.2019 13:15 de Cornel Șocariciu

Mercedes-Benz a publicat prima imagine teaser cu viitorul GLB. Noul SUV compact va fi disponibil și în versiune cu șapte locuri și va fi prezentat în următoarele luni.

Mercedes-Benz a prezentat GLB Concept în cadrul Salonului Auto de la Shanghai din luna aprilie a acestui an. Între timp, constructorul german a demarat campania de promovare a viitorului SUV compact.

Pentru început, Mercedes-Benz a publicat o imagine teaser cu versiunea de serie a lui GLB Concept. Nemții scot în evidență forma generală a caroseriei și semnătura luminoasă a stopurilor. 

Conceptul expus de nemți la Shanghai avea o lungime de 4.634 de mm (+217 mm comparativ cu GLA) și o lățime de 1.890 mm (+89 mm față de GLA). De asemenea, conceptul avea un ampatament de 2.892 de mm și putea găzdui până la 7 locuri.

La nivel exterior, versiunea de serie va prelua elemente de pe GLS și Clasa G, în timp ce interiorul va fi "împrumutat" de pe modelele din gama compactă a constructorului german. Motorizările vor fi și ele preluate de pe Clasa A, în timp ce zvonurile anunță și versiuni de performanță dezvoltate de divizia Mercedes-AMG.

Mai mult decât atât, constructorul german are în plan lansarea unui GLB complet electric, pe care fanii îl vor putea comanda începând cu 2021.