Primăria Capitalei a aprobat ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București: șoferii vor plăti cel puțin 500 de lei pentru recuperarea mașinilor
Primăria Capitalei a aprobat proiectul care prevede ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în București, iar șoferii vor plăti cel puțin 500 de lei pentru recuperarea mașinilor. Regulamentul se va aplica din 26 iulie.
Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat în ședința de miercuri un proiect care reglementează ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe străzile din Capitală.
Proiectul prevede că polițiștii rutieri și polițiștii locali arondați în București vor avea dreptul de a decide care mașini sunt parcate neregulamentar, iar autovehiculele vor fi ridicate de angajații Companiei Municipale Managementul Transportului Bucureşti, în ciuda faptului că aceasta a fost înființată ilegal, potrivit
Proiectul prevede că poate fi ridicată orice mașină parcată neregulamentar, însă primarul Capitalei susține că vor fi ridicate doar mașinile care blochează accesul la instituțiile publice sau circulația mijloacelor de transport în comun.
"Pentru autoturismele parcate neregulamentar care nu blochează căile de acces de urgenţă cum ar fi salvări, SMURD, spitale sau transport public se va gândi un sistem de sancţionare care va fi anunţat ulterior", a declarat primarul Capitalei.
Cu toate acestea, nu există nicio garanție că polițiștii rutieri sau locali vor respecta mesajul primarului, întrucât proiectul le oferă dreptul de a decide ridicarea oricărei mașini parcare neregulamentar.
Șoferii vor plăti cel puțin 500 de lei
Proiectul menționează că tariful de ridicare a mașinilor este de 200 de lei, la care se adaugă 150 de lei pentru transport. În plus, se va percepe un tarif de 150 de lei pentru fiecare zi de depozitare.
Tariful de depozitare pentru o zi se va aplica imediat după ce mașina ajunge în depozit, astfel că va fi achitat chiar dacă șoferul recuperează mașina la câteva minute după depozitarea acesteia. Prin urmare, un șofer va plăti în total cel puțin 500 de lei pentru a putea recupera mașina.
Proiectul va intra în vigoare în 30 de zile de la data "aducerii la cunoștință publică". Întrucât proiectul a fost aprobat miercuri, cel mai probabil va intra în vigoare începând din 26 iulie.
Astfel de regulamente există și în orașe precum Oradea și Cluj-Napoca, cu diferența că ambele primarii au impus tarife mai mici pentru cazul în care șoferul se prezintă la mașină înainte ca aceasta să fie efectiv ridicată.
Via Hotnews
Total de acord cu ridicatul masinilor, dar punerea in aplicare mi se pare foarte proasta. Incepand de la compania aia infiintata ilegal si pana la tarifele aberante totul suna a japca si furaciune. 150 lei/zi depozitarea????? dar unde o depoziteaza, la universitate subteran si cu aer conditionat?