Primele imagini cu viitorul Mercedes-Benz Clasa CLA electric: lansare în 2025

Publicat luni, 14.10.2024 11:52 de Tiberiu Safta

Mercedes-Benz a publicat primele imagini oficiale cu următoarea generație a Clasei CLA. Noua berlină compactă urmează să fie lansată anul viitor și va primi și o versiune electrică.

După ce Mercedes-Benz a prezentat, anul trecut, conceptul CLA, care anunța o viitoare generație electrică, a venit momentul să vedem primele imagini oficiale cu noul model de serie. Mercedes-Benz Clasa CLA urmează să intre în a treia generație începând de anul viitor și va primi motorizări electrificate.

Noile imagini relevă puțin din design-ul următorului CLA. Viitorul model va păstra forma rotundă a plafonului, prezentă încă de la prima generație, lansată în 2013. În schimb, partea frontală va avea un design complet nou, cu faruri noi și cu ceea ce pare a fi o grilă acoperită. Asta pentru că este foarte probabil ca următoarea generație CLA să fie oferită și într-o versiune pur electrică.

În imagini putem vedea chiar două capace în aripile din spate pentru alimentare, ceea ce confirmă faptul că noul model va fi electric. Mai mult, tot în aceleași imagini, remarcăm și lipsa unei evacuări. La baza viitorului Mercedes-Benz CLA se află platforma Mercedes Modular Architecture (MMA), care va fi compatibilă și cu motoare termice.

Deocamdată, Mercedes-Benz nu a oferit detalii tehnice despre viitorul CLA. Anul trecut, la momentul prezentării conceptului electric, constructorul german a precizat că noul CLA electric va oferi o autonomie de 750 de kilometri. Lansarea noii generații Mercedes-Benz Clasa CLA ar urma să aibă loc în a doua jumătate a lui 2025.

via Mercedes-Benz

  • alex_cu_a_mic, luni, 14.10.2024 12:10

    Daca o sa semene la fata cu EQS o sa semene si la vanzari.

  • Matei_cel_nou, luni, 14.10.2024 14:52

    Cred ca o sa semene cu conceptul CLA. Sper.

  • Mihai, luni, 14.10.2024 16:11

    Eu credeam ca nu se mai produc ELECTRICE. Dar vad ultimele stiri numai cu electrice: Citroen, Mini, Audi E-tron, Mercedes... Parca nu se vand, de ce se mai produc???

    Dutz, luni, 14.10.2024 23:19

    Ce bucurie pe tine… încă țopăi de bucurie??? Ce dreq să facă, foci ca tine au și ei la butoane, de uni au scăpat dar nu de toți, încă. S-au aruncat cu capul înainte acum 2 ani și acuma le lansează. Rezultatele penibile pe vânzări la BEV-uri arată ca au greșit (eu le-am spus), să vedem cum vor reacționa, și asta mai durează.

  • Dutz "brânza trebuie cărată", marţi, 15.10.2024 02:42

    Bine ca ești tu deștept, geniul vântului de noapte.