Primul Mini Cooper electric de curse, dezvoltat în România, expus la Galeria Țiriac

Publicat miercuri, 16.10.2024 17:11 de Tiberiu Safta

Primul Mini Cooper electric de curse, dezvoltat în România, este cel mai nou exponat al Galeriei Țiriac Collection. Mașina de concurs va putea fi admirată de către vizitatori începând din 18 octombrie.

De-a lungul ultimilor 4 ani, Racing Mimi, primul Mini electric de curse din lume, dezvoltat în România, s-a remarcat pozitiv în motorsportul din țara noastră. Proiectul a început în 2020, însă culmile cele mai înalte ale succesului au fost atinse în 2023, atunci când Horia Platona, pilotul mașinii și inginerul acestui proiect, a câștigat Campionatul Național de Super Rally la categoria mașinilor cu tracțiune față.

Astfel, Racing Mimi a devenit primul model electric de curse din lume care a câștigat în competiție directă cu mașini cu motoare termice. Echipa din spatele lui Racing Mimi este Engage Racing, o echipă cu sediul la Brașov. Mașina de concurs este ușor modificată față de modelul pe care se bazează, Mini Cooper SE. Echipa a adus câteva modificări importante, cum ar fi un diferențial cu alunecare limitată, un sistem de răcire special și frâne împrumutate de la Mini Cooper John Cooper Works.

După 5 sezoane de competiție, a venit momentul ca Racing Mimi să fie "pensionat". Mașina de concurs devine acum piesă de muzeu și este cel mai nou exponat al Galeriei Țiriac Collection. Racing Mimi va putea fi admirat acum de vizitatori începând din 18 octombrie.

via Galeria Țiriac, Mini România