Primul model electric BMW apare in 2011-2012

Publicat duminică, 13.09.2009 16:08 de Cornel Șocariciu

Norbert Reithofer, directorul executiv al celor de la BMW, a dezvaluit intr-un interviu planurile "electrice" ale marcii pe care o reprezinta.

Norbert Reithofer a afirmat intr-un interviu acordat publicatiei Auto Zeitung ca primul model 100% electric al celor de la BMW ar putea sa iasa pe piata la inceputul deceniului urmator. Desi BMW considera ca acest segment al pietei are potential, Reithofer afirma ca, in anul 2020, modelele electrice nu vor reprezenta 50% din piata, asa cum afirma unui analisti, ci mult mai putin.

“In anul 2020 masinile electrice produse de BMW vor avea o cota de piata intre 5% si 15%. Cred ca previziunile care indicau o cota de piata de 50 de procente sunt putin exagerate. Un pret sub 15.000 de Euro nu va fi posibil”, a declarat directorul executiv al grupului bavarez.

Pe de alta parte, Reithofer a marturist faptul ca BMW a reusit sa treaca cu succes peste cea mai grea perioada de la inceputul anului si pana acum. Luna august a insemnat un plus in ceea ce priveste vanzarile, BMW inregistrand pentru prima data o scadere mai mica de 10%, avand in vedere ca media de pana acum a scaderilor lunare in 2009 este de -17.7 procente. Oficialii constructorului bavarez sunt optimisti si in privinta vanzarilor modelelor premium, care spera sa inregistreze o crestere vizibila incepand cu anul viitor.

“In luna august vanzarile au scazut pentru prima data sub 10 procente, insa luna septembrie va arata mai bine. Ultimele saptamani ne-au indus o stare de optimism. O crestere mai puternica a vanzarilor din segmentul premium ar trebui sa vina in anul 2011.”, a declarat CEO Reithofer.

  • IFT, luni, 14.09.2009 09:24
    Numai de bine!

    Surprinzatoare si in acelasi timp modesta declaratia directorului executiv Bmw. Un pret de sub 15.000 euro nu cred ca va fi posibil nici daca va construi masina din carton, ma intreb daca vor exista potentiali clienti pentru un asemenea model electric, ma refer strict la Bmw si nu la celelalte clase si/sau marci auto... Vom trai si vom vedea!

  • illy, luni, 14.09.2009 20:11

    urat tare e prototipul asta , nu stiu cine l-a desenat si fabricat dar ar trebui sa stie un lucru , culoarea alba cu albastra e nashpa total