Primul teaser cu conceptul electric pregătit de Seat: lansarea este programată în 4 martie

Publicat joi, 28.02.2019 12:45 de Daniel Popescu

Seat a publicat primul teaser cu conceptul electric pe care îl va prezenta in 4 martie la Salonul Auto de la Geneva.

Seat a anunțat că va prezenta săptămâna viitoare la Salonul Auto de la Geneva conceptul din care va lua naștere primul său model electric. Cu această ocazie, constructorul spaniol a publicat un teaser care scoate în evidență o serie de elemente interesante.

Imaginea sugerează că noul concept electric va lua forma unui hatchback, iar semnătura stopurilor a fost de asemenea dezvăluită.

Pentru moment, Seat nu a oferit niciun fel de amănunte despre noul concept, nici măcar numele pe care îl va purta acesta, însă a precizat că vehiculul este dezvoltat pe noua platforma MEB a Grupului Volkswagen dedicată mașinilor electrice.

Chiar dacă Seat afirmă că noul concept este primul vehicul electric al producătorului, spaniolii au anunțat anterior că vor lansa în cursul acestui an o versiune de serie a conceptului electric Mii care a fost dezvăluit cu doi ani în urmă.

Modelul electric de oraș se înrudește cu Volkswagen e-Up și Skoda e-Citigo și va avea rolul de a obișnui dealerii Seat cu introducerea pe piață a mașinilor electrice, fiind astfel mai degrabă un experiment înainte de lansarea primelor modele electrice pe noua platforma MEB.

Pentru moment, Seat nu a oferit informații suplimentare despre o probabilă versiune de serie a conceptului electric pe care îl va prezenta săptămâna viitoare la Geneva.

Via Seat