PSA se află în grafic pentru respectarea emisiilor CO2 în 2020: “Am avut vânzări consistente de mașini diesel și vehicule electrificate în ianuarie și februarie”

Publicat miercuri, 04.03.2020 15:11 de Paul Cosma

PSA susține că vânzările consistente de mașini diesel și vehicule electrificate au permis grupului să respecte țintele europene privind emisiile CO2 în ianuarie și februarie, după cum a declarat CEO-ul Carlos Tavares. “Respectarea emisiilor în Europa este obligatorie pentru PSA și până acum suntem în grafic,” a spus Tavares.

Țintele impuse de Uniunea Europeană privind emisiile CO2 i-au pus în dificultate pe constructorii auto, care trebuie să se conformeze dacă nu vor să plătească amenzi usturătoare.

Grupul PSA susține că, în primele două luni ale anului, a reușit să-și atingă obiectivul și a respectat țintele cu ajutorul unor vânzări puternice în dreptul mașinilor diesel și a vehiculelor electrificate.

“Respectarea emisiilor în Europa este obligatorie pentru PSA și până acum suntem în grafic. Am atins obiectivul în lunile ianuarie și februarie,” a spus Carlos Tavares, CEO-ul PSA.

Potrivit lui Tavares, grupul francez are o țintă de emisii de 93 grame/ kilometru în 2020, pe care a reușit să o respecte datorită vânzărilor de mașini electrice și hibrizi plug-in, care au reprezentat 6% din total în Europa.

Până în 2021, PSA trebuie să atingă o medie de 91.6 g/km a emisiilor ca să evite o amendă de circa 938 de milioane de euro, potrivit analiștilor.

Via Automotive News