Range Rover, fabricat în India. În premieră, SUV-ul nu mai este produs doar în Marea Britanie

Publicat duminică, 26.05.2024 11:07 de Alexandru Monenciu

Pentru prima oară în istoria acestor modele, Range Rover și Range Rover Sport vor fi produse și în afara Marii Britanii, mai exact în India. Aceste exemplare vor fi comercializate exclusiv pe piața locală.

India a ajuns să fie o piață foarte importantă pentru Jaguar Land Rover, în special datorită părintelui Tata Motors. Numai anul acesta, vânzările Range Rover au crescut cu 160% în India, ca să ne facem o idee.

Pentru a se asigura că indienii așteaptă mai puțin pentru un Range Rover nou, compania britanică anunță acum că atât Range Rover cât și Range Rover Sport vor fi produse și în India, pentru piața locală.

Așadar, în premieră, vârful de lance al britanicilor va fi produs și în altă uzină decât cea principală din Solihull, Marea Britanie.

Uzina din Pune, India, acolo unde va fi asamblat Range Rover, este deținută de Tata Motors. Din 2011, aici se produc modele ca Land Rover Freelander, Range Rover Evoque, Velar, Jaguar F-Pace și Land Rover Discovery Sport. Toate pentru piața locală, desigur.

Primele exemplare Range Rover, produse în India, vor părăsi linia de asamblare a uzinei din Pune în vara acestui an.

via Carscoops

  • scamel, luni, 27.05.2024 09:14

    s-au corcit rau.si premierul,si range rover. mai bine cu indienii,decat cu europenii

  • Trilulilu, marţi, 28.05.2024 20:45

    De ce să mai produci acolo când și-au închis ultimul combinat metalurgic? Aproape tot metalul European este importat din Turcia, India și China. Ucraina a fost pe lista scurtă, dar a dispărut de când au pus botul la vrăjeala americană. De ce să cari mașini întregi din Europa când aproape toate componentele sunt produse în Asia?! Plus că îți instruiești propria populație în fabricarea produselor de lux.