Razboi GM-Toyota

Publicat joi, 11.01.2007 14:10 de Robert Gherghe

GM sustine ca Toyota are sprijin din partea Washington-ului. Americanii se arata dezamagiti ca nu ei beneficiaza de sprijinul senatorilor si congresmanilor.

Jocurile politice de la Washington nu puteau lasa in urma domeniul auto. Bob Lutz, vicepresedintele General Motors, a facut declaratii incendiare la adresa implicatiilor si sprijinului pe care Toyota l-ar avea la Casa Alba.

Lutz nu a criticat eventualul sprijin pe care Washington-ul l-ar da grupului nipon, ci faptul ca GM nu beneficiaza de un astfel de sprijin. In linii mari, boss-ul de la GM a tinut sa explice succesul Toyota in SUA si implicit situatia dificila prin care trece compania pe care o conduce, pe seama relatiilor pe care japonezii le-ar avea in Crongresul american.


Lutz nu a criticat aceasta practica sau implicarea politicului in economie, el aratandu-se dezamagit ca nu GM este compania care sa beneficieze de facilitati (neoficiale) din partea Washington-ului.

Toyota ne depaseste. Au mai multi senatori si crongresmani decat noi. Toyota are mai multa trecere la Washington, am incercat sa nu ma duc prea des acolo, este prea deprimant”, a declarat Bob Lutz, unul din conducatorii companiei auto care se afla pe primul loc la nivel mondial de mai bine de 80 de ani.