Renault și-a redus așteptările pentru 2019: “Vânzările vor scădea cu 3-4% în acest an”

Publicat vineri, 18.10.2019 10:36 de Paul Cosma

Renault a anunțat o revizuire a obiectivelor financiare pentru acest an, invocând mediul economic nefavorabil. Constructorul francez se așteaptă ca vânzările să scadă cu 3-4% în 2019.

La scurt timp după schimbarea conducerii, francezii de la Renault și-au redus așteptările pentru 2019. Constructorul a anunțat o revizuire a țintelor financiare, motivul fiind mediul economic nefavorabil în unele piețe în care activează.

Renault se așteaptă acum ca vânzările din 2019 să scadă cu 3-4%, în timp ce marja de profit este acum estimată la 5%, față de obiectivul anterior de 6%.

CEO-ul interimar, Clotilde Delbos, a transmis că aceste revizuiri vin pe fondul dorinței Renault de a reduce costurile cu dezvoltarea cât mai mult cu putință.

O altă provocare pentru Renault este relansarea și întărirea alianței cu Nissan, în contextul schimbărilor la nivelul conducerii pentru ambele entități.

Deși a “scăpat” de fostul CEO Thierry Bollore, considerat un protejat al lui Carlos Ghosn, Renault trebuie acum să numească un nou CEO permanent care să ducă la bun sfârșit proiectele propuse.

Via Reuters