Rezultate Euro NCAP: Tesla Model 3, cel mai bun rezultat pentru sisteme de asistență. Skoda Scala, cea mai bună protecție pentru pasagerul din dreapta

Publicat miercuri, 03.07.2019 16:07 de Paul Cosma, Daniel Popescu

Tesla Model 3 a devenit mașina cu cel mai bun rezultat pentru sistemele de asistență în testele Euro NCAP din 2019, în timp ce Skoda Scala a obținut cea mai bună protecție pentru pasagerul din dreapta. Ambele modele au primit 5 stele, la fel ca Mercedes-Benz Clasa B și GLE.

Euro NCAP a publicat rezultatele celei mai noi sesiuni de teste de siguranță, iar 4 dintre cele 6 mașini supuse crash-testelor au obținut punctajul maxim: 5 stele la general. Acestea au fost Tesla Model 3, Skoda Scala și două modele de la Mercedes, Clasa B și GLE.

Capul de afiș al testelor a fost Tesla Model 3, care a primit calificativul maxim de 5 stele, iar Euro NCAP a dezvăluit că acesta a devenit modelul cu cel mai bun punctaj la capitolul sistemelor de asistență dintre mașinile testate după noul protocol introdus în 2019.

"Performanța Model 3 în testele pentru sistemele de asistență a impresionat în mod deosebit, datorită unor sisteme superbe de asistență precum Lane Assist, Speed Assist și Autonomous Emergency Braking. Punctajul de 94% în teste este cel mai bun conform celui mai recent protocol de testare Euro NCAP", menționează reprezentanții Euro NCAP.

De asemenea, Euro NCAP a scos în evidență și noul model Skoda Scala, care a obținut cel mai bun rezultat la protecția pentru pasagerul din dreapta șoferului.

"Skoda Scala depășește Model 3 în testele de siguranță, cu un procentaj de 97% pentru pasagerul adult din dreapta șoferului. Acest rezultat pune Scala printre cele mai bune mașini de familie testate de Euro NCAP la acest capitol, alături de Mercedes-Benz Clasa A și Mazda 3", mai precizează oficialii Euro NCAP. 

Clasa B și GLE au consolidat reputația Mercede-Benz, care se află acum la o serie de 11 modele consecutive care au primit punctajul maxim, din 2014 și până în prezent.

Kia Ceed și DS 3 Crossback au obținut 4 stele, însă reprezentanții Euro NCAP spun că ambele modele au primit punctajul maxim în echiparea cu pachetul optional de siguranță.

Tesla Model 3

Skoda Scala

Mercedes-Benz Clasa B

Mercedes-Benz GLE

Kia Ceed

DS3 Crossback

  • ACE - Craiova, miercuri, 03.07.2019 16:45

    TESLA ca este constructorul auto care a produs DOAR modele care au obtinut 5 stele la testele de siguranta...drept cele din SUA.....acum insa le va reconfirma si EURONCAP.... Si, cum, .....Model 3 CHIAR, NU A LUAT FOC imediat dupa busitura ?!.....Ei, bine...se vede treaba ca, NU ....si asta nu e chiar pe placul TUTUROR.....chibitilor.... By the way...reprezentanta TESLA cand se va deschide si in Romania - cine a mai aflat noutati ?!

  • andrei, miercuri, 03.07.2019 21:00

    din nefericire unele tesla au ars, dar nu la accidente....ci la incarcare din statie ultra-rapida. cam naspa sa o lasi la incarcat si sa o iei scrum. si ma indoiesc ca iti acopera casco asa ceva. insa nu la accident ard. cred ca pt astea electrice ar trebui niste teste suplimentare legate de incarcare.

  • mircea badea, joi, 04.07.2019 03:38

    volvo doarme?

  • andrei.r, joi, 04.07.2019 10:03

    La cat costa, ar fi fost chiar penibil sa nu obtina Model 3 5 stele. Dar in afara de Safety Assist, sta mai slab in comparatie cu Scala sau B-Klasse, Scala fiind o masina la juma' de pret.

  • Andrei, joi, 04.07.2019 16:04

    E incredibil cat de putin este indoit stalpul Teslei atunci cand loveste stalpul in lateral.