Rolls-Royce nu va construi un crossover în viitorul apropiat

Publicat miercuri, 13.03.2013 15:25 de Dragoș Băltățeanu

Pentru a potoli speculaţiile confom cărora Rolls-Royce pregăteşte un SUV pentru a rivaliza cu viitorul Bentley EXP 9, oficialii mărcii au negat că pregătesc un crossover. Au lăsat însă o portiţă deschisă pentru viitor.

Directorul regional pentru Asia-Pacific al comapniei Rolls-Royce, Paul Harris a declarat de curând că producătorul britanic de automobile de lux nu are planuri pentru construcţia unui model SUV, dar filosofia companiei este de nu spune niciodată nu. În ultima vreme s-au amplicat zvonurile conform cărora Rolls-Royce ar pregăti un viitor model SUV pentru a concura cu viitorul Bentley EXP 9. Conform lui Harris, noul Rolls-Royce Wraith va fi cel mai nou model al mărcii timp de doi ani şi jumătate. "Nu există alt model în stadiul de proiect, în acest moment", a spus Paul Harris.

Dan Balmer, General Manager pentru Rolls-Royce Asia Pacific a dus speculaţia mai departe. El spune că un SUV ar pune două probleme importante pentru Rolls-Royce: design şi calitatea ţinutei de drum. Conform lui Balmer, cea mai mare problemă ar fi calitatea suspensiei, deoarece SUV-urile şi trenurile de rulare 4x4 nu excelează în acest domeniu, iar Rolls-Royce are o reputaţie de apărat. Dacă Rolls-Royce va produce vreodată un SUV acesta ar putea apărea undeva spre sfârşitul decadei deoarece modelele britanice sunt manufacturate şi este nevoie de mult timp pentru a forma şi antrena viitoarea forţă de muncă. 

Via worldcarfans

  • mntsn, miercuri, 13.03.2013 17:01

    Nici sa nu va treaca prin cap !

  • Adrian, miercuri, 13.03.2013 17:15

    Nu imi pot imagina cat de grotesc ar putea arata un RR SUV !