Rolls-Royce: o siglă nouă, dedicată Jocurilor Olimpice de la Londra

Publicat luni, 13.08.2012 15:04 de Mircea Meșter

Rolls-Royce aduce un tribut Jocurilor Olimpice de la Londra, tocmai încheiate, cu o serie specială de trei maşini care afişează un logo diferit faţă de cel clasic al mărcii.

Festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, care a avut loc aseară în capitala Angliei, a fost gazda unei premiere interesante care are legătură cu industria auto. Cele trei exemplare Phantom Drophead Coupe care şi-au făcut apariţia în mijlocul show-ului, transportându-i pe artiştii britanici Jessie J, Tinie Tempah şi Taio Cruz au afişat câteva elemente estetice noi pentru marca britanică, printre acestea numărându-se implicit o nouă siglă, dezvoltată special de designerii Rolls-Royce pentru evenimentul londonez.

Este pentru prima dată în istoria de 118 ani a mărcii când clasicul logo dublu R al celor de la Rolls-Royce este înlocuit pe o maşină produsă la fabrica din Goodwood. Pe noul logo, care nu va fi regăsit decât pe cele trei exemplare pe care întreaga Planetă le-a văzut la festivitatea de închidere a Olimpiadei, este reprezentată stilizat celebra statuie Spirit of Ecstasy, aceasta fiind dublată însă de o versiune a Union Jack, steagul britanic. Celelalte detalii dezvoltate special de Rolls-Royce pentru cele trei maşini sunt moto-ul olimpic Citius, Altius, Fortius aşezat pe volan şi plăcuţa care atestă apartenenţa fiecărui exemplar la o serie limitată specială, care conţine doar trei maşini.

"Sunt fericit că Rolls-Royce a fost invitat să ia parte la spectacolul de celebrare a Jocurilor Olimpice şi am considerat că este normal să ne ridicăm la nivelul acestei ocazii cu un tribut adus competiţiei", a declarat Torsten Muller-Otvos, directorul executiv al companiei britanice.

via | Rolls-Royce

  • gelu, luni, 13.08.2012 15:36

    eu vad mai mult un paun dar daca ei spun ca e Spirit of Ecstasy ii cred