Schimbare la vârf pentru Volkswagen: noul șef responsabil de dezvoltarea motoarelor este un fost director de tehnologie la Mercedes

Publicat duminică, 26.11.2017 10:35 de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com

Kurt Blumenroeder, inginerul care în trecut a fost șef de tehnologie la Mercedes, va fi noul director al departamentului de sisteme de propulsie al Volkswagen începând din ianuarie 2018.

Grupul Volkswagen anunța o schimbare importantă în cadrul departamentului de sisteme de propulsie, ca urmare a faptului că fostul șef Friedrich Eichler a fost promovat recent în funcție de director al departamentului de dezvoltare pentru șasiuri.

Postul lăsat vacant va fi ocupat începând din 1 ianuarie 2018 de Kurt Blumenroeder, care va avea rolul de a îndepărta Volkswagen de scandalul Dieselgate, cel care are potențialul de a schimba întreaga industrie auto.

Blumenroeder nu a mai lucrat anterior pentru Grupul Volkswagen, însă în perioada 1990-2005 a colaborat cu Daimler, iar ultimul său post la constructorul german a fost cel de șef al departamentului de tehnologie. Ulterior, el s-a angajat la compania de inginerie auto IAV, unde ultima oară a fost președinte al consiliului de directori. Grupul Volkswagen deține o participație de 50% în cadrul companiei IAV.

Anunțul celor de la Volkswagen vine în aceeași săptămână în care germanii au confirmat o parte dintre planurile pentru dezvoltarea de motoare, pe lângă cele legate de mașini electrice. 

Astfel, constructorul german va realiza sisteme micro-hibrid cu tracțiune față și tracțiune integrală bazate pe noul motor pe benzină TSI de 1.5 litri și 150 de cai putere. Acesta va fi acompaniat de un generator de 8 kW și un acumulator de 48 volți. Împreună, aceste componente vor oferi modelelor Volkswagen un sistem start-stop mai rapid, un cuplu mai puternic și posibilitatea de a recupera energie la frânare.

În plus, Volkswagen va dezvolta și un așa-numit sistem "micro-hibrid plus" care va integra și un motor electric poziționat pe puntea față sau puntea spate care va genera echivalentul a 35 de cai putere. Acesta va oferi de asemenea un cuplu superior și va îmbunătăți tracțiunea, concomitent cu o reducere a consumului de carburant.

De asemenea, Volkswagen va lansa și o nouă versiune a cutiei de viteze automate DSG cu 7 trepte care va fi capabilă să ofere un cuplu de până la 420 Nm.

Via Automotive News