Scion iQ, versiunea americana a lui Toyota iQ

Publicat joi, 09.04.2009 13:16 de Bogdan Mirică

Toyota a dezvaluit la New York conceptul Scion iQ, din care va lua nastere versiunea de productie a modelului nipon destinata Statelor Unite.

Chiar daca piata auto americana este in declin, Toyota cauta sa isi consolideze pozitia peste Ocean prin lansarea unui concurent pentru segmentul mini, tot mai cautat de publicul din SUA.

Astfel, in cadrul Salonului Auto de la New York, constructorul japonez a dezvaluit conceptul Scion iQ, bazat pe versiunea de serie a modelului Toyota cu acelasi nume, lansat deja in Japonia si Europa. Conceptul afisat la New York este propulsat de un motor pe benzina cu cinci cilindri, de 1.3 litri cu tehnologie VVT-i, capabil sa ofere 93 de cai putere si un cuplu motor de 120 Nm.

Conceptul prezentat la New York se individualizeaza prin accesoriile exterioare, care ofera un aspect mai sportiv micului model nipon: un bodykit si o evacuare de la firma de tuning Five Axis, o serie de ornamente nichelate si blocuri optice pe fundal color. Suspensiile au fost modificate de Tein Super Street iar jantele din aliaj, facute la comanda de Metal FX, au fost incaltate cu pneuri Yokohama S-drive. La interior, conceptul Scion iQ include printre altele un ecran LCD de 10 inch care serveste ca suport pentru sistemul de navigatie si cel de entertainment.

Conceptul dezvaluit la New York va anticipa versiunea de productie destinata Statelor Unite a actualului Toyota iQ.

via | Zercustoms

  • Etienne, sâmbătă, 11.04.2009 18:42
    IQ de SUA

    Arata mult mai bine IQ cu acele aripi supradimensionate, destul de hardcore. Ar fi o idee sa ofere optional aceste accesorii de design si in Europa. Dar cine stie? Poate ca varianta de serie va arata excact ca si IQ - ul de pe vechiul continent.