Sculptura Mercedes este vedeta de anul acesta a Festivalului de la Goodwood

Publicat vineri, 27.06.2014 12:46 de Bogdan Mirică

Cu ocazia Festivalului de la Goodwood, Mercedes a dezvăluit o sculptură impresionantă de 26 de metri, care include un monopost acual de Formula 1 şi o maşină de curse legendară.

A devenit deja o tradiţie ca în fiecare an, pe pajiştea Castelului de la Goodwood, în inima celui mai popular festival auto din Marea Britanie, constructorii cu renume să amplaseze o sculptură reprezentativă.

Reportaj: Haosul dulce de la Goodwood

După ce anul trecut Porsche a monopolizat evenimentul pentru a sărbători cum se cuvine cei 50 de ani de la debutul lui 911, vârstă sărbătorită şi cu o sculptură impresionantă, anul acesta a fost rândul celor de la Mercedes.

Constructorul din Stuttgart a vrut să celebreze 120 de ani de prezenţă în motorsport şi 100 de ani de la victoria legendară în cadrul Grand-Prix-ului Franţei din 1914.

Considerată „cea mai provocatoare şi spectaculoasă reprezentare văzută vreodată la Goodwood”, sculptura celor de la Mercedes a fost creată de Gerry Judah. Ea reprezintă un arc ce se înalţă până la 26 de metri, deasupra Castelului Lordului March, pe care au fost fixate o maşină clasică şi un monopost actual de Formula 1, Mercedes AMG Petronas.