Se naște un gigant moto? Harley-Davidson vrea să cumpere Ducati de la Grupul Volkswagen

Publicat joi, 22.06.2017 10:30 de Mircea Meşter

Scos la vânzare de Grupul Volkswagen la doar 5 ani de la achiziția mărcii, brandul Ducati ar putea ajunge în portofoliul Harley-Davidson, cel mai de succes constructor moto din Statele Unite.

Vești interesante din lumea pe două roți. După ce Grupul Volkswagen a decis să renunțe la brandul de motociclete Ducati, care devine astfel victima revirimentului financiar necesar după scandalul Dieselgate în care a fost implicată compania-mamă, marca italiană ar putea ajunge în portofoliul unui alt brand de legendă a lumii moto: Harley-Davidson.

Conform agenției Reuters, americanii de la Harley au pregătit deja o ofertă consistentă pentru Ducati într-o mutare care ar aduce sub același acoperiș două dintre mărcile complementare ale lumii moto. Astfel, dacă motocicletele Harley-Davidson sunt în general produse touring, motoarele produse de Ducati reprezintă una dintre cele mai cunoscute expresii ale lumii sportive pur-sânge. Conform celor de la Reuters, valoarea tranzacției ar fi de 1.5 miliarde de euro.

Harley-Davidson nu este însă singura companie interesată să pună mâna pe Ducati. Indienii de la Bajaj Auto reprezintă un alt nume intrat în cursă, lista fiind completată de o serie de fonduri de investiții care vizează achiziția Ducati pentru o eventuală revânzare ulterioară.

via Reuters

  • vlad, joi, 22.06.2017 10:42

    Buna afacere. Audi a cumparat Ducati cu 900 mil euro acum cativa ani.

  • COCALARU SEF, joi, 22.06.2017 13:50

    Sa se apropie (oare?) sfarsitul brandului Ducati?

  • Cineva, joi, 22.06.2017 14:36

    Cat m-as bucura sa il cumpere H.D....ar avea o imagine mai buna !

  • AndreiRN, duminică, 25.06.2017 06:23

    Adica ei au inchis Buell si vor Ducati?