Seat dezvoltă o tehnologie care identifică oboseala la volan: 36% dintre accidente sunt cauzate de oboseala sau neatenția șoferilor

Publicat sâmbătă, 07.03.2020 13:09 de Paul Cosma

Seat vrea să îmbunătățească siguranța în trafic cu o nouă tehnologie care analizează comportamentul șoferului pentru a identifica oboseala la volan. Potrivit Seat, 36% dintre accidentele rutiere sunt provocate de oboseala sau neatenția șoferilor.

Seat folosește inteligența artificială și parteneriatul cu firma israeliană Eyesight Technologies pentru a dezvolta o tehnologie care își propune să reducă numărul accidentelor din trafic.

Sistemul prezentat de Seat folosește un algoritm ce analizează ochii și mișcările capului șoferului pentru a detecta dacă acesta este obosit sau neatent la volan. Dacă șoferul arată semne de oboseală sau neatenție, sistemul va emite o alertă sonoră.

Potrivit statisticilor, 36% dintre accidentele rutiere sunt cauzate de oboseala sau neatenția șoferilor la volan.

“Mai mult de 90% dintre accidentele rutiere din Europa sunt provocate de oameni. Motivele principale sunt neatenția, oboseala, viteza excesivă, alcoolul și drogurile,” a declarat Stefan Ilijevic, directorul departamentului de Product Innovation de la Seat.

Via Seat

  • fan skoda, sâmbătă, 07.03.2020 13:21

    Deobicei neatentia. In Bucuresti multi soferi NU se uita in oglinda si nici nu semnalizeaza.

  • andrei, duminică, 08.03.2020 09:36

    e bine ca ai facut tu teste si ai decis ca ce e in bucuresti e in toata lumea.

  • JENANT, duminică, 08.03.2020 15:25

    WOW, CE INOVATIE, ALTE MARCI AU ASA CEVA DE ANI BUNI