Șeful de design Hyundai: Nu renunțăm la butoane, din motive de siguranță

Publicat luni, 20.03.2023 13:01 de Alexandru Monenciu

Constructorul asiatic de automobile nu renunță, cel puțin momentan, la butoanele convenționale. Totul, din motive de siguranță.

Interioarele mașinilor sunt din ce în ce mai simplificate. Majoritatea butoanelor convenționale au dispărut, iar funcțiile lor au fost integrate în ecranul central al sistemului multimedia. Desigur, mai sunt și excepții.

Deși au lansat câteva modele cu aspect SF, inclusiv Ioniq 5 sau Ioniq 6, coreenii de la Hyundai susțin că încă nu sunt pregătiți să renunțe de tot la butoanele convenționale. Mai mult, vor să păstreze oricât de mult se poate.

Potrivit șefului de design al companiei, această decizie a fost luată din motive de siguranță. Căutarea unei funcții în meniul sistemului multimedia, sau chiar interacțiunea cu ecranul tactil, distrage atenția de la condus.

"Atunci când conduci, este foarte dificil să controlezi display-ul central, tocmai de aceea atunci când vorbim despre un buton fizic, este mai ușor să îl simți și să îl folosești," susține Sang Yup Lee.

Hyundai nu va putea păstra butoanele fizice la nesfârșit. Șeful de design al coreenilor este conștient de asta și a dat ca exemplu apariția mașinilor cu sisteme de condus autonom de nivel 4.

Adică cele care nu necesită intervenția celui de la volan. De fapt, ele nu vor avea, neaparat, un volan sau pedale.

În acest caz, mașina se va conduce singură, iar șoferul va putea să interacționeze cu sistemul multimedia în siguranță.

via Cars Guide

  • unsirb, luni, 20.03.2023 15:14

    Doamne-ajuta!