Șeful Fiat-Chrysler este în continuare indecis: “Nu cred că fuziunea cu Great Wall ne va ajuta să reducem costurile”

Publicat marţi, 10.10.2017 14:58 de Petre Barac

Șeful grupului Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, crede că o posibilă fuziune cu chinezii de la Great Wall nu ar rezolva problema consolidării companiei și a reducerii costurilor.

Grupul Fiat-Chrysler (FCA) și-a prezentat de curând strategia pe următorii 5 ani, urmând să renunțe la branduri precum Magneti Marelli, dar șeful companiei încă nu a adoptat o poziție clară cu privire la viitorul imediat. Ne referim aici la posibila fuziune cu Hyundai sau cu chinezii de la Great Wall.

“Nu sunt sigur că o fuziune cu Great Wall este răspunsul la consolidarea companiei și reducerea costurilor noastre. Sunt chestiuni sensibile care nu au fost puse la punct cum trebuie”, a spus Sergio Marchionne.

În luna august, Great Wall anunțase că este interesată să cumpere o parte din grupul Fiat-Chrysler, în special marca Jeep, cu scopul să devină cel mai mare producător de SUV-uri din lume. Discuțiile au intrat în impas după ce chinezii au transmis ulterior că “există incertitudini majore” în privința unei eventuale achiziții.

Marchionne a spus în trecut că vrea să găsească un partener sau cumpărător pentru Fiat-Chrysler, pe măsură ce costurile cresc. Însă, tot el a zis că un parteneriat cu Great Wall este dificil întrucât cele două companii nu se suprapun în ceea ce privește piețele de activitate și produsele oferite.

Via Autonews