Șeful Volkswagen confirmă: viitorul Golf va fi electric

Publicat marţi, 31.01.2023 10:20 de Tiberiu Safta

Thomas Schäfer, șeful mărcii Volkswagen, a confirmat că următoarea generație Golf va fi electrică. Totodată, el a mai confirmat și anul lansării noului facelift pentru actuala generație a compactei germane.

Volkswagen, la fel ca toți ceilalți producători de volum, se pregătesc să facă pasul către epoca electrică. Asta înseamnă că cele mai multe modele consacrate, cum ar fi Golf, vor fi transformate în mașini electrice.

Așa va fi cazul și compactei germane, care va fi reinventată ca un model electric începând cu generația cu numărul 9. Acest lucru a fost confirmat de însuși Thomas Schäfer, șeful mărcii germane, pentru filiala spaniolă a publicației Auto Bild.

„Lucrăm asupra unui portofoliu pentru a vedea cine va fi succesorul actualului Volkswagen Golf”, a declarat acesta. „Iar din punctul meu de vedere, nu va fi unul cu motor termic. Va trebui să fie un vehicul electric”, a mai adăugat CEO-ul mărcii din Wolfsburg.

Totodată, același Schäfer a mai confirmat că actualul Golf urmează să primească un facelift în 2024. Deocamdată, nu se cunosc multe informații despre noul model. Este posibil ca una din noutățile aduse de viitorul Golf facelift să fie un ecran central mai mare pentru sistemul multimedia.

În ceea ce privește următoarea iterație a lui Golf, aceasta ar urma să fie bazată pe viitoarea platformă MEB Lite, dedicată modelelor electrice cu propulsie pe puntea față. De asemenea, viitorul model va fi plasat în gamă între viitorul ID 2 și ID 3. Lansarea viitoarei generații Golf ar urma să aibă loc în 2028.

via Motor1

  • eu, marţi, 31.01.2023 11:25

    2 nume de referinta ale industiei auto germane (mondiale practic), vw golf si audi a8 vor avea urmatoarele generatii complet electrice. totusi, aici in romania sunt cativa experti in curs de afirmare, care stiu ei precis ca tot motorina e miezul. cand te apuca pandalia de mers pe transalpina sau la o cafea la mare, odata te-ai pornit cu dieselul intr-acolo. cu electricele cica e mai complicat, astea sunt mai fitoase si mai moody asa, fac ele program soferului si cum nu agreaza alaturarea cu bulzul de pe transalpina facut cu telemea din selgros sau cu apa chioara colorata vanduta drept cafea in mamaia, clar sunt inutile, doar au spus expertii.

  • dan_grc, marţi, 31.01.2023 11:40

    Cu toată această revelație, domnul @eu nu are electrică nici second.

  • eu, marţi, 31.01.2023 12:57

    ocultule, ti-e cumva ciuda pe X5-urile noastre?

  • Seriff, marţi, 31.01.2023 13:46

    Pai golf deja exista electric, se vinde ca painea stricata, adica deloc, asa ca ce sa zic rip VW

  • Banditos, marţi, 31.01.2023 14:34

    Si totusi trebuie sa va vina greu sa acceptati ca de acum incolo 90% din valurile de noutati vor avea ca tema hibrizi si electrice. Si mai greu este sa vedeti ca, in pofida prezicerilor si a dorintei de a vedea falimentul ideei de electrificare, constructorii se incapataneaza sa va submineze prorocirile sumbre.

  • Moldovean, marţi, 31.01.2023 14:41

    @Banditos Nu mă deranjează foarte tare să se încăpățâneze cu electricele atât timp cât aduc prețurile la niveluri pe care să și le permită omul de rând și atât timp cât o electrică poate fi viabilă ca mașină SH. Dar când te lasă bateria după 8 ani și ea costă mai mult decât valoarea mașinii la acel moment, prin impunerea lor, cei cu venituri mai mici vor avea libertatea de mișcare drastic redusă. Și nu mă luați cu d-alde ride sharing, trenuri, autobuze sau mai știu eu ce. Nimic nu îți oferă libertate de mișcare ca mașina personală.

  • dan_grc, marţi, 31.01.2023 14:45

    Întâi să vedem ideea electrificarii fără bonusuri babane și avantaje discriminatorii, ok ? Apoi sa decidă piata cu adevărat, pe mine nu mă va deranja .

  • Banditos, marţi, 31.01.2023 14:59

    @Moldovean Dupa cum vezi preturile masinilor au crescut indiferent de tehnologie. Doar la cele electrice s-au mentinut. In 2-3 ani cred ca vor fi la acelasi pret...adica ridicat. Din nefericire. Nu vad sa mai taie din tarife (la cele termice/hibride), in ciuda scumpirilor si a termenelor de astepatare nesimtite (dealerul mi-a recomandat sa am rabdare macar 7-8 luni) oamenii vin si semneaza comenzi si platesc avansuri. Deci cerere exista. @dan_grc Ai dreptate, bonusurile nu sunt calculate corect. Sustin ca sunt binevenite (asta e, nu trebuie sa fii deacord cu mine) dar sunt discriminatorii. In sensul in care acestea sunt oferite indiferent de pretul masinii electrice. In vest lucrurile stau putin mai "corect". Sper sa se schimbe si la noi modificarea si sa vedem ce si cum. Dar ca o mica paranteza (dar o decizie de asta nu poate fi luata decat la nivel european) bonusurile pentru electrice sa fie eliminate pentru TOATE electricele "made in china" indiferent de cine le produce/importa.

  • Seriff, marţi, 31.01.2023 15:23

    @Bandidos, adica Mike, adica Edikk, ce tot iti schimbi numele ca stim toti cine esti, mai lasa-ne cu electricele, au aparut deja de ani buni si abia fac 10% din vanzari, termicele fac 90%, degeaba scot toti electrice ca oamenii tot termice prefera, piata decide, nu vanzatorul.

  • Calingura, marţi, 31.01.2023 15:24

    @eu De ce nu vrei nici tu nici cei ai tai sa intelegi ca daca le fac astia nu inseamna ca sunt si mai bune. Nu pentru moment, cel putin. Stii si tu si oricum s-a repetat pe aici: una e sa stai 5 minute la pompa, alta e sa stai 1 ora sa prinzi loc la priza si sa incarci cat de cat. Nu e cu ura, nu e fictiune; pur si simplu nu e comod. Eu unul ma bucur ca zelotii eco bat campii si, poate, si cumpara aceste modele. In timp tehnologia va progresa si s-ar putea sa fie masini mai bune pe toate planurile.

  • Banditos, marţi, 31.01.2023 17:24

    @Sheriff nice try! :))) cat despre "lectia" de economie...am zis eu altceva, sau tu nu intelegi ce citesti?

  • @e-dick, marţi, 31.01.2023 20:17

    Ăștia de la vw care știu ce fac, incontestabil, au scăderi serioase în nr. mașini vândute, cu modelul golf, lider ani la rând, ajuns acum o mașină oarecare. În lumea reală, concurența lor electrică vinde la jumătate din prețurile pretinse de vw, iar pe termic, produsele lor sunt expirate dpdv tehnologic. Mai rău, pe hibride, PHEV-urile vw sunt păr la ceas, sunt OK, dar se putea și fără. Cu ID3 în gamă, dacă transformi golf în electric, înseamnă că renunți la golf, destul de convenabil. :) Piața s-a pronunțat deja, poate și fără golf.

  • @General Retard, marţi, 31.01.2023 22:49

    Șoferii de spring au toate motivele să vadă pericole în toate direcțiile. 6 ore de stat la kaufland lasă urme adânci.

  • Andrei, marţi, 31.01.2023 23:16

    Deci Golf 8 va fi ultima generație TDI cu I-ul roșu. Face-lift in 2024, deci le vom vedea prin România prin 2050. Pe cele conduse de diverse bătrânici in Germania.

  • Dutz, miercuri, 01.02.2023 05:33

    Noul Golf va fi electric… sau nu va fi deloc, deci nu va fi :))) Sau o sa fie in mare electric: geamuri, asistare direcție, scaune, ștergătoare, etc. Dar tot aia e pentru WV… îl fac electric de tot după o vreme din soft (over de air). Cam așa suna obsesia electrică….

  • @inexorabil, miercuri, 01.02.2023 07:41

    ti s-a mai explicat, ceva simplu, fara cancere in plamani! zgarciobii sa mearga cu rata..

  • Seriff, miercuri, 01.02.2023 09:17

    @General Pacepa, cum e sa stai pe frigul asta la Kaufland sa astepti sa se incarce troaca electrica? Asta daca ai asa ceva, sau doar visezi? Eu am facut plinul ieri, am autonomie 1200 km, a durat 5 minute, asa ca bafta la incarcat troaca electrica cu orele.

  • [*_*], miercuri, 01.02.2023 11:55

    de-abia ajunsi relaxati la birou fiecare cu x5-urile noastre, marturisesc sincer: distractia maxima a diminetii la cafeaua ca-ntre colegi este sa vedem ce ineptii au mai refulat inexopixu si cei 3-4 maidanezi ai lui...efectiv ne spargem de ras si punem pariuri pe tema maximului de prostie si frustrare care pot fi acumulate intr-un singur individ. de fiecare data sugatorii de pix ridica stacheta. nu te mai alinta atat plavane. te asigur ca si oamenii de-i avem la curatenie sunt 10 clase peste vraistea ta fizica si morala. deci cum crezi tu ca te-ai fi putut face util in vreun fel?? cica a decretat el fara drept de apel pas ...:))))))) sunt pe jos de ras

  • [*_*], miercuri, 01.02.2023 12:34

    iti trimit o epoleta daca asta te face fericit, ca invidia iti macina ficatii bag seama. ti-o lipesti frumos pe fes sa te reperam mai usor la mitinguri, desi nu e obligatoriu, cel mai handicapat din turma automat trebuie ca esti tu. dienuta mai mult s-a panicat, nu-i duce tu grija, la cata randuri de burti are, n-a simtit nimic. ai mai trecut pe la ea? ce zice? cand mai punem de-una mica?

  • Seriff, vineri, 03.02.2023 16:30

    @Andrei care e problema ta cu tdi? Te deranjeaza ca ce? Ca mergi 1000 de km cu un plin? Ca sunt tdi-uri care au 500.000 km si inca mai merg? Te deranjeaza ca au consum de 4/ 100 la drum lung? Esti penibil, spalat pe creier, nu ar trebui sa ai drept de vot.