Sistemele de navigație sunt inutile: șoferii folosesc mai des indicațiile de orientare ale telefoanelor mobile
Un studiu JD Power a demonstrat că șoferii nu folosesc sistemele de navigație ale mașinilor, pentru că sunt prea complicate. Aceștia preferă în schimb telefoanele mobile.
Chiar dacă publicul devine din ce în ce mai educat și mai pasionat de lumea auto, avem în continuare nevoie de studii pentru a realiza că mașinile ne propun tehnologii nefolositoare.
Un sondaj efectuat recent de JD Power a aflat că șoferii preferă să folosească sistemele de navigație de pe telefon, chiar dacă au unul instalat și pe mașină.
Au fost vizate noile tehnologii și utilitatea sistemelor de navigație, multimedia și de asistență, cum sunt cel de frânare automată și de menținere a benzii de rulare. 730 de oameni dintre cei 1000 intervievați au afirmat că sunt satisfăcuți de tehnologia regăsită în mașina pe care abia au cumpărat-o.
Cu toate acestea, sistemele de navigație au fost notate cel mai slab. Aproape două treimi din subiecții care au cumpărat o mașină cu sistem de navigație integrat au recunoscut că folosesc telefonul mobil sau sisteme portabile pentru a ajunge la destinație.
Mai rău, o treime dintre șoferi au renunțat la navigație la numai două săptămâni de la achiziția mașinii, preferând telefonul mobil sau alt dispozitiv portabil. De asemenea, jumătate dintre cei care au și un sistem de navigație pe mașină nu l-au folosit niciodată.
Cauza principală a refuzului de a folosi navigația mașinii este dificultatea introducerii adresei. În majoritatea mașinilor oamenii trebuie să parcurgă mai mulți pași până la introducerea destinației. Mai mult, ei trebuie să se lupte și cu un meniu neprietenos și cu mai multe destinații derutante. Nici măcar comenzile vocale nu ajută foarte mult. Cei care au încercat să introducă adresele prin rostirea lor s-au frustrat pentru că nu erau înțeleși de sistem.
Pentru siguranța pasagerilor, sistemele de navigație nu permit introducerea destinației în timpul mersului. Sunt unele care nu le permit nici măcar pasagerilor să facă asta, silindu-i să folosească recunoașterea vocală.
Majoritatea mașinilor moderne oferă suport Android Auto și Apple CarPlay, ceea ce le prmite utilizatorilor să oglindească o serie de aplicații ale telefonului în interiorul sistemului multimedia. Acest suport facilitează folosirea navigației de pe telefon și proiectarea ei pe ecranul mașinii. prin urma, Android Auto și Apple CarPlay ar urma să devină compromisul perfect.
via money.cnn
Un alt motiv ar fi update-urile foarte scumpe. La Dacia cu banii pe doua update-uri iti cumperi un aparat GPS dedicat, decent. Ca sa nu mai zic ca pe android ai Igo gratuit.