Stellantis nu va participa la salonul de tehnologie CES 2024 din cauza grevei sindicatelor

Publicat miercuri, 18.10.2023 13:25 de Tiberiu Safta

Grupul Stellantis a anunțat oficial că și-a anulat participarea în cadrul ediției de anul viitor a Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Motivul invocat este acela de a-și proteja capitalul în contextul grevei UAW, un sindicat din care face parte și Stellantis.

Sindicatul Lucrătorilor din Industria Auto din America, mai bine cunoscut ca UAW, a intrat în grevă în luna septembrie. Acest eveniment a cauzat o nouă criză majoră pentru industria americană de automobile. Marii producători de vehicule de aici, Ford, General Motors și Stellantis sunt membri ai acestui sindicat. Recent, Elon Musk a sugerat chiar faptul că

dacă cerințele UAW vor fi respectate, există riscul ca cei 3 producători să intre în faliment.

În contextul acestei crize, Grupul Stellantis a anunțat oficial că nu va mai participa în cadrul ediției din 2024 a Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Într-un comunicat oficial, grupul multinațional precizează: "Pe măsură ce costurile grevelor UAW în curs împotriva Stellantis continuă să crească, compania a decis să-și anuleze prezentările planificate pentru CES 2024."

Mai mult, Stellantis "execută contramăsuri temeinice pentru a atenua impactul financiar asupra sa și pentru a-și proteja capitalul." Din cauza acestei crize, este posibil ca Stellantis să-și anuleze inclusiv planurile de participare și în cadrul unor viitoare evenimente auto, precum SEMA sau chiar Salonul Auto din Los Angeles.

via Stellantis