Suntem tot mai aproape de lansarea celei de-a treia generații Mercedes CLS

Publicat joi, 24.08.2017 18:15 de Bogdan Mirică

Pe măsură ce ne apropiem de lansarea celei de-a treia generații Mercedes-Benz CLS, tot mai multe informații ies la iveală despre coupe-ul cu patru uși.

Actuala generație Mercedes CLS are deja șase ani de carieră la activ. Modelul a fost lansat în 2011 și a continuat succesul primei generații, un adevărat pionier al segmentului coupe-urilor cu patru uși.

Constructorul german se pregătește deja de introducerea celei de a treia generații, prototipurile create special pentru teste fiind din ce în ce mai prezente pe străzi.

Noul CLS va avea la bază platforma fratelui Clasa E, însă într-o variantă ceva mai lată și mai lungă. Spre deosebire de generația actuală, noul CLS nu va mai oferi și o variantă Shooting Brake, vânzările acesteia fiind destul de slabe. Prin urmare, va exista o singură variantă de caroserie.

Gama de motorizări va fi și ea împrumutată de la Clasa E, implicit arhitectura hibridă alimentată la priză. Tot de la Clasa E va fi preluat și interiorul, care va presupune două ecrane generoase în planșa de bord, unul pentru pasageri și unul pentru a ține locul instrumentelor de bord.

Tot mai multe voci susțin că noul Mercedes Benz CLS ar putea să se intersecteze periculos de mult cu viitorul AMGT GT4, coupe-ul cu patru uși al diviziei din Affalterbach, prezentat anul trecut. Mercedes exclude acest scenariu, pentru că AMG GT4 va fi un coupe cu patru uși mult mai sportiv.

via carscoops