Supercarul Lexus LF-A va alerga la Nurburgring

Publicat luni, 21.04.2008 18:45 de Bogdan Mirică

Lexus a anuntat ca prototipul supercarului LF-A va alerga in cursa de 24 de ore de la Nurburgring de luna viitoare.

Zvonurile privind un viitor supercar japonez Lexus LF-A au fost confirmate deja de o serie de fotografii spion surprinse la Nurburgring si publicate de specialistii MotorAuthority.

Se pare insa ca supercarul va debuta oficial, pentru prima oara in public, in cadrul cursei de 24 de ore de la Nurburgring, care va avea loc in Germania luna viitoare. Fanii Lexus mai au insa de asteptat debutul versiunii de productie a viitorului LF-A, informatiile oficiale ale acestui model urmand sa fie facute publice abia anul viitor.

Prototipul care va debuta pe circuitul de la Nurburgring se individualizeaza prin eleronul de dimensiuni mari amplasat pe portbagaj, prizele mari de aer, pragurile laterale cu guri de admisie, jantele si blocurile optice inlocuite dar si garda la sol foarte coborata. La interior masa a fost redusa prin folosirea din abundenta a fibrei de carbon iar rezistenta a fost sporita prin instalarea unui roll-cage.

Potrivit oficialilor japonezi, prototipul Lexus LF-A nu va fi prezent pentru a castiga, scopul fiind doar unul de testare in conditii dure. Rezultatul va fi folosit pentru a continua dezvoltarea supercarului gata de a fi lansat abia spre sfarsitul anului 2010.

via | MotorAuthority

  • AndreiRN, luni, 21.04.2008 22:33
    Lexus

    Jucatrie serioasa care deocamdata este pe locul I in opinia clientilor si vor da multe batai de cap producatorilor de masini sportive de elita.

  • mihai, marţi, 22.04.2008 15:13
    aoleo!!!!!!!

    pazea ca vin japonezii!!!!!!!!!!!!!!!!!