Teaser: Aston Martin pregătește o ediție specială pentru Vantage, inspirată de Safety Car-ul din Formula 1

Publicat vineri, 19.03.2021 12:00 de Alexandru Monenciu

Constructorul britanic de automobile a publicat o imagine teaser cu ceea ce pare a fi o ediție specială pentru modelul Vantage. Debutează în 22 martie.

Începând cu sezonul 2021, Formula 1 are un nou Safety Car. Este vorba despre un Aston Martin Vantage, pregătit special pentru a rula în fața monoposturilor când se întâmplă ceva pe circuit.

Din câte se pare, constructorul britanic de automobile vrea să le ofere și clienților șansa de a deține un Vantage asemănător cu Safety Car-ul. Cel puțin asta se înțelege din imaginea teaser publicată cu puțin timp în urmă de Aston Martin.

În imaginea respectivă se poate observa silueta unui Vantage, finisat într-o nuanță verde și echipat cu o aripă spate fixă. Mai mult, mașina are prize de aer pe aripile față, la fel ca și Safety Car-ul, dar și o grilă frontală identică.

Noul Safety Car din Formula 1

Elementele aerodinamice vor crește apăsarea la sol cu peste 60 de kilograme la 200 de km/h.

Ar trebui să ne așteptăm la un motor V8 twin-turbo de 4.0 litri îmbunătățit. În cazul mașinii de siguranță din F1, unitatea dezvoltă 535 de cai putere și 685 Nm cuplu, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 3.6 secunde.

Orice ar ascunde această imagine teaser, vom afla în 22 martie atunci când este programat debutul oficial.

via Aston Martin