Teaser nou pentru Porsche Taycan Cross Turismo: va avea mod de rulare special pentru off-road

Publicat duminică, 21.02.2021 11:57 de Florin Ardeleanu

Constructorul german de automobile a publicat un teaser nou cu viitorul Taycan Cross Turismo. La volanul unui prototip de pre-producție s-a urcat Stefan Weckbach, șeful gamei Taycan.

La doi ani de la debutul modelului Taycan, Porsche se pregătește să extindă gama primului său model de serie electric cu o versiune break. Sau Cross Turismo, în limbajul constructorului din Stuttgart.

Momentul lansării este tot mai aproape, în contextul în care noul Taycan Cross Turismo a intrat deja în faza de pre-producție și prototipurile au ajuns să fie testate tot mai mult pe drumurile publice.

În cel mai recent teaser publicat de Porsche, la volanul unui prototip s-a urcat chiar Stefan Weckbach, șeful gamei Taycan. De aici, oficialul german oferă câteva detalii preliminare cu privire la mașina pe care el o descrie ca fiind "primul break electric oferit de un brand premium."

Noul Taycan Cross Turismo va fi mai mult decât un Taycan cu o formă nouă a plafonului și mai mult spațiu interior. Porsche a revizuit suspensia, garda la sol este mai generoasă, iar volumul portbagajului a crescut și el.

Mai mult, pentru a trece ușor peste obstacole în off-road, nemții l-ar fi dotat cu un mod special de rulare.

În ceea ce îl privește pe fratele de gamă, noul Audi e-tron GT, și acesta ar urma să primească cel mai devreme în 2022 o versiune break. Cel puțin, asta susține publicația germană Auto Bild.

via Porsche