Toyota a depasit Ford, in America

Publicat luni, 04.06.2007 10:44 de Robert Gherghe

Niponii au reusit sa devanseze Ford la capitolul vanzari si pe piata din SUA. GM continua sa detina primul loc pe piata.

Toyota, primul producator auto la nivel mondial, a consemnat luna trecuta o crestere de 10% a vanzarilor in Statele Unite si a urcat pe pozitia a doua pe piata americana, devansand grupul Ford.

Numarul vehiculelor comercializate de Ford a scazut cu 10% in luna mai, in conditiile in care producatorul american a renuntat la vanzarile catre companiile de inchirieri de masini, ca urmare a marjelor reduse de profit, anunta Mediafax.


Vanzarile grupului General Motors au urcat cu 5%, in timp ce numarul de vehicule comercializate de Nissan Motor a urcat cu 3%. Grupul Chrysler, care va fi preluat de fondul de investitii Cerberus, a reusit o majorare de sub 1% a vanzarilor. Honda a fost singurul producator auto, cu exceptia Ford, care a raportat o reducere a vanzarilor, cu 1,4%.

Pe ansamblul pietei, cererea pentru automobile eficiente energetic a continuat sa devanseze interesul pentru vehicule mari.

  • Andreivrs, miercuri, 19.12.2007 14:21
    ?

    Ma mir, majoritatea firmelor cum am vazut si pe http://www.inchirierimasinitimisoara.ro au Ford, Opel, Bmw masini ce le ofera spre servici rent a car sau leasing operational