Toyota a vândut trei milioane de vehicule hibride

Publicat miercuri, 09.03.2011 15:46 de Bogdan Mirică

Toyota se poate lăuda cu trei milioane de vehicule hibride vândute la nivel global, în cei aproape 14 ani de pionierat pe segmentul automobilelor ecologice.

Toyota a anunţat oficial atingerea unui prag istoric. Cel mai mare constructor mondial reconfirmă supremaţia sa pe segmentul automobilelor ecologice odată cu totalizarea a trei milioane de exemplare hibride vândute. Toyota a reuşit să vândă până la finele lunii februarie un total de 3.030.000 de unităţi, stabilind astfel o cotă istorică.

Constructorul japonez a început să vândă modele hibride de serie în 1997, atunci când a lansat în Japonia minibus-ul Coaster Hybrid. Luna decembrie a aceluiaşi an a adus însă pe piaţă prima generaţie a modelului Toyota Prius, pionierul tehnologiei hibride de serie. Modelul a ajuns pe piaţa din Statele Unite şi Europa abia trei ani mai târziu, în 2000, şi s-a bucurat de o primire bună din partea militanţilor pentru normele de protecţia mediului.

La scurt timp după debutul la scară mondială, mai exact în 2003, Toyota a introdus a doua generaţie a modelului Prius, care s-a bucurat de această dată de o primire bună din partea publicului larg. A treia generaţie a sosit în 2009, an care a adus şi primul record important pentru Toyota şi Lexus. În luna august, cele două branduri totalizau două milioane de exemplare hibride vândutela nivel global.

A fost nevoie de mai puţin de doi ani pentru ca japonezii să ajungă la borna trei milioane.

  • McLaren, miercuri, 09.03.2011 16:06
    bravo lor

    Sunt printre primii care au promovat astfel de masini si au reusit sa le faca la un pret (relativ) decent. Probabil daca o sa fie mai multi o sa iasa mai ieftin (vezi Insight) si o sa ajunga la un pret normal pentru o masina de acea clasa.