Toyota confirmă lansarea unui nou SUV electric în luna aprilie

Publicat luni, 15.03.2021 17:12 de Alexandru Monenciu

Constructorul japonez de automobile confirmă lansarea unui nou SUV cu zero emisii în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Evenimentul are loc în perioada 21 - 28 aprilie.

În urmă cu câteva zile, Toyota publica un teaser misterios cu X Prologue, însoțit de o descriere succintă. Imaginea dezvăluia o capotă de dimensiuni mici, grilă închisă și un far cu lumini de zi LED, sub forma literei C.

Presa din întreaga lume a început să vorbească despre un nou SUV compact cu zero emisii. De fapt, constructorul nipon chiar anunța anul trecut că se gândește la un asemenea model, dezvoltat pe arhitectura e-TNGA și ca dimensiuni să fie apropiat de RAV4.

Acum, Toyota confirmă lansarea acestui SUV electric, de segment mediu, cu ocazia Salonului Auto de la Shanghai. Evenimentul se desfășoară în perioada 21 - 28 aprilie.

Platforma e-TNGA, pe care producătorul asiatic a dezvoltat-o împreună cu Subaru, este una modulară și permite instalarea unei game largi de unități electrice și acumulatori. În plus, aceasta poate fi configurată cu tracțiune integrală, față sau propulsie.

via Toyota

  • eu, luni, 15.03.2021 17:27

    adica tot pt China? noi pupam din astea?

  • inexorabil, luni, 15.03.2021 17:35

    Hopa!!! Am tot sperat să rămână doar un proiect sau o reverie de moment (e-TNGA). Păi una zicem (prin vocea preşedintelui Toyoda) şi alta facem, bre japilor?! Nu-i bai! În optica mea deloc dispusă la asemenea compromisuri şi pentru memoria mea ultraselectivă, Toyota se opreşte aici şi acum! Ar fi fost prea frumos să continue iluzia la infinit… Şi doar m-a avertizat un mucalit: “Pe lumea asta, să crezi în minuni doar dacă ele se întâmplă!”…Nicidecum “Minunile se întâmplă doar dacă crezi în ele”.

  • Green_Alex, luni, 15.03.2021 17:37

    Sa vina la vanzare Rav4 prime odata, ca eu unul nu ma grabesc la all electric.

  • Fanel_, luni, 15.03.2021 17:45

    @eu De ceva vreme, China a devenit (ca volum) mai importanta decat Europa. La noi "chestia"asta pare sa nu se intelegea. Plus ca e singurul Salon Auto mai rasarit care a ramas in picioare. E o ocazie excelenta. CEO-ul Toyota a facut niste precizari in contextul strict al pietei, economiei si resurselor energetice ale Japoniei. @Green il gasesi in Franta, Germania, etc

  • inexorabil, luni, 15.03.2021 18:15

    Oh, scumpo, minunato, inegalabilo Fa Nel (ador acest dialog “subtil-mutual” la care m-ai provocat), în primul rând hotărăşte-te: CEO-ul Toyoda sau CEO-ul Toyotei? În al doilea rând, dacă am valida “valoarea de adevăr” a propoziţiei tale, am înţelege nemijlocit următoarele: în realitate, pe Glob, nu există resurse suficiente şi nici posibilităţi de dezvoltare completă a e-plandemiei (chit că faci referire la “contextul strict” al Japoniei, pe care îl cunoaştem şi noi…demult, ca unul dintre pretextele războaielor de cucerire lansate împotriva Asiei de Est şi de Sud-Est, colonialismul japonez nefiind cu nimic mai “bun” decât cel occidental), la urma urmei nici motive plauzibile, dar…ce tulumba lui Hector, noi “implementăm” ORICUM, VOLENS NOLENS! O asemenea “logică” a ţinut capul de afiş la “cursurile” de “reeducare” specifice…prea sinistrului Experiment Piteşti.

  • inexorabil, luni, 15.03.2021 18:24

    “Inteligento” (dixit @Seriff), cota la pariuri pentru aplicarea gestului tău preferat (recte “rotiţă-rotiţă-rotiţă”…) era înţepenit 1.01. Mă faci să pierd pariul (din cauza “taxei de licenţă”, oricât aş stabili miza).

  • LEXMARK, marţi, 16.03.2021 12:49

    @inexorabil... Usor "ma frend" ca aici se duc dispute aprige legate de TDI si DSG de la cel mai "paduche comentaci" si pana la redactori asa ca nu-ti irosi tolba de expresii academice si bogatul vocabular ca pana sa citeasca unul disertatiile tale ii pica net-ul...