Toyota GR Prius poate deveni realitate: motor de peste 300 CP

Publicat marţi, 31.01.2023 13:11 de Tiberiu Safta

Potrivit unor informații noi apărute în presă, Toyota ar urma să lanseze o versiune de performanță a modelului hibrid Prius. Aceasta va fi botezată GRMN și ar urma să primească un propulsor de peste 300 de cai putere, alături de alte modificări.

Anul trecut, japonezii de la Toyota au prezentat cea de-a cincea generație a modelului hibrid Prius. Noul model este cel mai puternic Prius de până acum, grație unui propulsor hibrid de 223 de cai putere, o valoare foarte apropiată de modelul sport GR86. În cazul celui din urmă model, motorul său dezvoltă 231 de cai putere.

Recent, în schimb, au început să apară speculații cu privire la o versiune și mai puternică a lui Prius. De altfel, potrivit publicației japoneze Best Car, Toyota pregătește o versiune de performanță a modelului hibrid, dezvoltată chiar de către Gazoo Racing, divizia de performanță a mărcii nipone.

Modelul ar urma să fie botezat Prius GRMN și va fi bazat pe versiunea Prime, care aduce un motor hibrid cu încărcare la priză. Deocamdată, nu există informații concrete despre noul model, însă se speculează că propulsorul noului model de performanță ar urma să dezvolte peste 300 de cai putere.

Mai mult, viitorul Prius GRMN va primi și un șasiu mai rigid, alături de o suspensie revizuită, orientată mai mult către un comportament mai dinamic. Bineînțeles, modelul de performanță va primi și elemente estetice specifice atât la exterior cât și la interior.

Deocamdată nu se știe exact când va fi lansat acest model. Publicația japoneză speculează că noul Prius de performanță ar urma să fie lansat, cel mai devreme, în al treilea trimestru din 2023 sau chiar în al doilea trimestru din 2024, cel târziu.

via Carscoops