Ultima piesă din puzzle: Lance Stroll va concura în 2019 pentru Racing Point, noul nume al echipei Force India

Publicat luni, 03.12.2018 17:42 de Daniel Popescu

Lance Stroll a semnat un contract pentru sezonul 2019 cu Racing Point, numele sub care va fi cunoscută echipa Force India începând de anul viitor.

Grila de start a sezonului 2019 a Formulei 1 mai avea o singură necunoscută: numele coechipierului lui Sergio Perez la Force India.

Iată însă că ultima piesă a acestui puzzle a fost clarificată, după ce Lance Stroll a semnat un contract cu echipa cu sediul la Silverstone pentru sezonul 2019.

Mutarea era una așteptată în contextul în care tatăl său, Lawrence Stroll, a achiziționat Force India în cursul acestui an de la omul de afaceri indian Vijay Mallya.

Stroll are în palmares două sezoane în Formula 1 alături de Williams, iar cel mai bun rezultat al său a fost un loc trei în Marele Premiu din Azerbaidjan din 2017. "Acesta este inceptul unei călătorii incredibile în cariera mea în Formula 1. Aștept cu nerăbdare să lucrăm cu o echipă de succes cu o cultură grozavă. Este o nouă provocare și sunt entuziasmat să îmbrățișez această nouă oportunitate", a declarat el.

La scurt timp, Force India a anunțat că, începând din sezonul 2019, își va schimba numele în Racing Point, ca urmare a schimbării proprietarului. Prin urmare, numele Force India va dispărea din Formula 1 după 11 sezoane. Echipa s-a format la finalul anului 2007, când Mallya a cumpărat echipa Spyker.

Via Autosport