Ultimul exemplar Pagani Zonda va fi expus public pentru prima oară

Publicat duminică, 11.08.2024 10:52 de Alexandru Monenciu

Ultimul exemplar Pagani Zonda, botezat sugestiv Arrivederci, va fi expus public pentru prima oară. Se va întâmpla în data de 16 august, cu ocazia Monterey Car Week.

Chiar dacă toate mașinile create de Pagani sunt impresionante, Zonda ocupă un loc de cinste în inima pasionaților. După multe ediții speciale și exemplare unicat, Zonda a ieșit definitiv la pensie în 2019.

Anul trecut, un om de afaceri american, Kris Singh, și-a mărit colecția de mașini cu un exemplar special: ultima Zonda creată vreodată. Cu numărul de șasiu 140, acest exemplar a fost botezat sugestiv Arrivederci.

Imediat după ce a primit mașina, Singh a ascuns-o departe de ochii curioșilor, astfel că nu a fost văzută niciodată în public. Acest lucru se va întâmpla, în premieră, în data de 16 august cu ocazia Monterey Car Week.

Pagani Zonda Arrivederci împarte foarte multe componente cu exemplarele din seria 760. Are, desigur, o serie de elemente unice, inclusiv tema bicoloră a caroseriei și eleronul supradimensionat.

Pe listă mai regăsim frâne cu o serie de componente carbon ceramice, etriere vopsite în roșu, tapițerie din piele roșie și accente din lemn.

Motorul rămâne un mister, dar având în vedere apartenența la seria 760, ar putea fi vorba despre unitatea V12 de 7.3 litri care dezvoltă 760 de cai putere.

Așa cum spuneam, mașina va fi expusă pentru prima oară în public cu ocazia Monterey Car Week.

via Carscoops