Ultimul Lamborghini Aventador este un omagiu adus unicatului Miura Roadster

Publicat joi, 13.10.2022 13:31 de Alexandru Monenciu

Constructorul italian de automobile a publicat o serie de imagini cu ultimul exemplar Aventador. Este vorba despre un Aventador Ultimae Roadster, inspirat de unicatul Miura Roadster.

După o producție care s-a întins pe o perioadă de 11 ani, Lamborghini Aventador a ieșit din scenă la finalul lunii septembrie. Ultimul exemplar, un Aventador Ultimae Roadster, este mai special decât celelalte, având în vedere că unicatul Miura Roadster a servit drept sursă de inspirație.

La acea vreme, mașina a apărut într-o singură imagine, dar, acum producătorul din Sant'Agata Bolognese a publicat mai multe poze în care o putem admira alături de clasicul Miura Roadster.

La fel ca aceasta din urmă, ultimul Lamborghini Aventador este finisat în nuanța specială Azzuro Flake, iar în partea inferioară a caroseriei avem o serie de accente în culorile Nero Aldebaran și Grigio Liqueo.

Tapițeria din piele în nuanța Bianco Leda cu accente Nero Aldebaran și bordul îmbrăcat în Alcantara Nero Ade, cu o serie de cusături Bianco Leda, sunt cele mai interesante detalii de la interior. Nu lipsește emblema Miura, regăsită, de asemenea, și la exterior.

Unicul prototip Lamborghini Miura Roadster a debutat în 1968, la Salonul Auto de la Bruxelles. Nu a evoluat niciodată într-un model de serie.

După ce a fost vândut și vopsit într-o nuanță verde, unicul Miura Roadster a revenit la specificația originală în 2008. Tot atunci a fost expus în cadrul Concursului de Eleganță Pebble Beach, fiind restaurat complet.

via Lamborghini