Ultimul monopost Ferrari pilotat de Michael Schumacher, scos la vânzare

Publicat luni, 21.10.2024 17:15 de Tiberiu Safta

Ferrari 248 F1, ultimul monopost Ferrari pilotat de Michael Schumacher, a fost scos la vânzare. Cu această mașină, Schumacher a concurat în sezonul 2006, ultimul înainte de prima sa retragere din Formula 1.

Compania de licitații RM Sotheby’s tocmai a scos la vânzare o mașină cu totul specială. Mai exact, mașina vedetă este monopostul de Formula 1 Ferrari 248 F1. Acesta este monopostul cu care Ferrari a concurat în sezonul 2006 și este ultimul Ferrari pilotat de septuplul campion mondial Michael Schumacher.

Sezonul 2006 a fost unul foarte strâns între Schumacher și Fernando Alonso, cel care avea devină campion mondial pentru a doua oară în acel an. Acela a fost și primul an în care Formula 1 a trecut la motoare V8 de 2.4 litri aspirate natural, care au înlocuit vechile unități V10 de 3.0 litri. Monopostul Ferrari din 2006 a fost și primul Ferrari pilotat de brazilianul Felipe Massa.

Mașina scoasă la vânzare de RM Sotheby’s este șasiul cu numărul 254. Cu acest șasiu, Schumacher a câștigat 5 curse în sezonul 2006: San Marino, Europa, SUA, Franța și Germania. Tot cu acest șasiu, Schumacher a bătut și recordul lui Ayrton Senna pentru cele mai multe pole-uri din istorie și este ultimul monopost cu care el a reușit să plece de pe prima poziție pe grilă.

La începutul sezonului, motorul lui Ferrari 248 F1 dezvolta 730 de cai putere. Însă, mulțumită unor upgrade-uri pe parcursul acelui an, motorul dezvolta 785 de cai putere la finalul sezonului. Michael Schumacher a câștigat 7 curse în 2006 și a terminat pe locul 2 în campionat. Tot pe aceeași poziție a terminat și Ferrari în clasamentul constructorilor, fiind la doar 5 puncte în spatele celor de la Renault.

Monopostul scos la vânzare a fost cumpărat de actualul său proprietar în decembrie 2007, direct de la echipa de Formula 1. Ultimul monopost Ferrari pilotat de Schumacher s-ar putea vinde la un preț care să depășească 15 milioane de dolari. Licitația va începe în 14 noiembrie și va dura 5 zile.

via RM Sotheby's