Un camion hibrid Volvo echipat de Goodyear a doborât două recorduri de viteză pe un kilometru

Publicat miercuri, 16.05.2012 10:04 de Mircea Meșter

Goodyear a furnizat anvelopele cu ajutor cărora camionul hibrid Volvo botezat Mean Green - 2100 CP - a reuşit să soboare două recorduri absolute în Statele Unite ale Americii.

Goodyear a reuşit să bată un record internaţional de viteză la categoria camioane. Cu ajutorul unui camion hibrid construit de Volvo şi deţinut de Boije Oyebrink, constructorul de anvelope şi-a adjudecat două recorduri extrem de interesante: un kilometru cu start de pe loc şi un kilometru cu start lansat.

Testele reuşite ale camionului botezat Mean Green a avut loc la Wendover Airfield (Utah, SUA).

Camionul hibrid a reuşit să aibă o ieşire de 153.2 km/h după un kilometru cu plecare de pe loc şi de 236.6 km/h după start lansat. Mean Green, care dezvoltă 2100 CP şi un cuplu de 6770 Nm, a doborât recordurile anterioare cu unul, respectiv 17.9 km/h.

Anvelopele capabile să reziste la presiuni enorme sunt esenţiale, iar Goodyear a lucrat îndeaproape cu cei de la Volvo la acest proiect şi la dezvoltarea unor anvelope speciale pentru Mean Green. Accelerarea de la zero la 100 km/h în 4 secunde - un element impresonant chiar şi pentru o maşină de stradă - a fost realizată cu ajutorul unor anvelope speciale făcute manual şi care au la bază carcasele anvelopei de camion 495/45R22.5 Marathon pentru distanţe lungi, capabile să suporte forţa unui cuplu motor enorm şi viteze foarte mari.