Un Opel Corsa mai sportiv: editia GSi

Publicat joi, 07.06.2007 15:19 de Bogdan Mirică

Opel va lansa la Salonul Auto de la Barcelona Opel Corsa GSi, o versiune sport care imprumuta multe de la actuala OPC.

Gama de motorizari Opel Corsa se va imbogati cu o noua versiune mai sportiva care se va alatura actualei editii OPC. Titulatura GSi va fi revigorata cu ajutorul unei noi editii a modelului Corsa, editie care va fi prezentata oficial la Salonul Auto de la Barcelona. Desi GSi imprumuta motorul actualului OPC, la exterior noua versiune de performanta se diferentiaza prin aspectul mult mai sportiv si prin detaliile de design.

Ambele variante GSi, cu trei sau cinci usi, au primit un eleron spate, buza pentru spoilerele fata si spate, praguri laterale vopsite in culoarea caroseriei, tevi de esapament sport, cromate si jante de 17 inch din aliaj. Si la interior se observa schimbari radicale: scaunele sport in culorile rosu si negru, volan imbracat in piele cu insertii rosii, centuri de siguranta rosii si pedale din aluminiu.

Performantele motorului pe benzina de 1.6 litri turbo, 150 de cai putere si 210 Nm sunt mai slabe decat cele ale actualului OPC: 0-100km/h in 8.1 secunde si o viteza maxima de 210 km/h.

Alan Visser, director executiv al departamentului european de marketing Opel, a declarat: "Suntem foarte incantati sa lansam inca un model cu emblema GSi care sa poarte mai departe traditia versiunilor sport. Fanii Opel stiu ce inseamna aceste litere: multa distractie, raport calitate-pret foarte bun si niciun compromis. Corsa GSi combina calitatile dimensiunilor sale compacte cu cu performanta impresionanta a motorului" a incheiat Visser.