Unde dai și unde crapă: PSA a decis mutarea producției lui Opel Grandland X din Franța în Germania, spre mulțumirea nemților, dar i-a înfuriat pe francezi

Publicat joi, 31.05.2018 13:56 de Petre Barac

Decizia grupului PSA de a muta producția modelului Opel Grandland X din Franța în Germania i-a supărat pe reprezentanții angajaților francezi. PSA luase această decizie pentru a potoli protestele angajaților Opel, în urma negocierilor cu sindicatele germane.

PSA pare să nu-și mai găsească liniștea nici măcar după ce a rezolvat problema cu angajații Opel. Ca să oprească protestele din Germania, PSA s-a angajat să asigure joburile muncitorilor de la Opel până în vara lui 2023 și să facă investiții în fiecare fabrică din Germania.

Pe lângă asta, PSA a promis că va muta producția lui Opel Grandland X din Franța în Germania, din 2019. Așa cum era de așteptat, reprezentanții angajaților de la fabrica din Sochaux n-au primit prea bine această veste.

“Este o veste foarte proastă pentru fabrică. Vrem explicații din partea managementului,” a declarat unul dintre liderii de sindicat francezi.

Locul lui Grandland X la Sochaux ar urma să fie luat de modelul Peugeot 5008, așa cum PSA a anunțat aici.

Grupul francez a anunțat creșterea producției pentru SUV-urile tuturor brandurilor sale (Peugeot, Citroen, DS și Opel), pe fondul cererii mari din Europa.

Via Automotive News