Unicul Lamborghini Concept S va fi scos la licitație: prețul estimat de specialiști trece de 1.2 milioane de euro

Publicat vineri, 29.11.2019 16:58 de Cornel Șocariciu

Produs în 2006, Lamborghini Concept S va fi scos la licitație la finalul lunii noiembrie. Unicul exemplar funcțional produs de italieni este așteptat să adune cel puțin 1.2 milioane de dolari.

În primăvara anului 2005, Lamborghini expunea Concept S în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Prototipul a fost desenat de Luc Donckerwolke (în prezent directorul departamentelor de design Kia, Hyundai și Genesis) și a fost prezentat la un an de la debutul lui Gallardo.

Conceptul a fost primit cu interes de fanii mărcii, iar un an mai târziu, producătorul italian a prezentat și o versiune funcțională echipată cu motorul V10 al lui Gallardo. Debutul în fața publicului a avut loc în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach. Conform informațiilor, Concept S urma să stea la baza unui Gallardo cu totul și cu totul special, însă proiectul nu a mai primit undă verde din partea conducerii Lamborghini.

Dacă primul prototip se află în muzeul Lamborghini, conceptul funcțional a ajuns în garajul unui pasionat anonim. În 2015 și 2017, Lamborghini Concept S a fost scos la licitație, iar luna aceasta va ajunge din nou în cadrul unui astfel de eveniment.

Lamborghini Concept S va fi scos la licitație de casa RM Sotheby's în cadrul unui eveniment care se desfășoară în 30 noiembrie în Abu Dhabi. Prototipul a adunat până acum aproape 200 de kilometri, iar specialiștii spun că se așteaptă ca suma licitată să fie de cel puțin 1.2 miioane de euro.

  • vianu, vineri, 29.11.2019 17:03

    pana la urma care dintre ele ajunge la licitatie...Concept S din muzeu sau cel functional?

  • c, vineri, 29.11.2019 17:18

    Cel functional, dar numai cand nu ploua sau nu ninge... Oricum, la banii astia e fara SUNROOF (trapa)?!?