Vânzările de electrice au scăzut cu 16% în Germania, în prima jumătate a anului

Publicat vineri, 05.07.2024 10:31 de Alexandru Monenciu

Potrivit celor mai recente cifre, vânzările de electrice au scăzut cu 16.4%, în Germania, în prima jumătate a anului. Tot în același interval, vânzările Tesla au scăzut cu 41.6% pe această piață.

Dacă unele țări au redus subvențiile acordate pentru achiziția de mașini cu zero emisii, vezi cazul României, altele le-au eliminat cu totul. Germania este cel mai bun exemplu, iar această decizie a avut un impact major.

Vânzările de mașini electrice au scăzut cu 16.4% în intervalul ianuarie-iunie 2024. Tot în această perioadă, germanii au achiziționat doar 21.249 de mașini Tesla, cu 41.6% mai puțin decât în același interval din 2023.

Numai în luna iunie, vânzările Tesla au scăzut cu 42.2% în Germania, la 4.648 de unități. În aceeași lună, MG a comercializat 5.158 de exemplare pe această piață, așadar mai bine decât marca americană.

În ciuda acestor scăderi, piața auto germană a crescut cu 5.4% în prima jumătate a anului, la 1.47 milioane de vehicule.

BMW, Volkswagen și Porsche au înregistrat o creștere a vânzărilor. Nu și Audi, care a raportat o scădere de 17.1%, sau Mercedes-Benz cu o scădere de 12.7%.

Nici italienii de la Maserati nu s-au descurcat mai bine. În prima jumătate a anului, aceștia au vândut doar 300 de mașini în Germania, cu 56.9% mai puține comparativ cu prima jumătate a anului trecut.

Revenind la producătorii care se află pe plus, vânzările Seat au crescut cu 37.9%, Skoda raportează și ea o creștere de 24.9%, iar Volvo o creștere de 59.6%.

via Carscoops

  • Musk, vineri, 05.07.2024 11:00

    Tesla nu e afectata, si-au dat seama oamenii ca mai bine tesla sau nimic. Nu cred ca restul isi permit sa concureze cu Tesla fara sa intre in faliment.

  • dan_grc, vineri, 05.07.2024 11:25

    Piața germană a crescut cu 5.4 %, electricele au scăzut cu 16 %, deci creșterea vine de la termice, anul acesta este primul în care piața începe sa se regleze, după eliminarea sau scaderea subvențiilor, exemple gen Norvegia chiar nu sunt relevante. Tot anul acesta este primul in care unii se vor răzgândi în privința certitudinilor pe care le aveau, iar alții nu vor recunoaște.

  • spaclu lu manole, vineri, 05.07.2024 16:55

    @dan_grc, totusi unii isi vor mentine parerile, in ciuda cifrelor de vanzari :)

  • Dutz, vineri, 05.07.2024 17:29

    Indiferent de versiunea aleasă, imediat după achiziționarea unei mașini (noi, SH nu contează) se crează o legatură între posesor și aceea mașina. Altfel spus mașina este mai mult decât un obiect. Foarte puțini sunt cei care vor/vom recunoaște ca am făcut o greșeală (daca-i cazul). Alegerea ne reprezintă și o vom justifica și apăra. De aceea toate inflamațiile legate de electrice VS ICE. Când electricele au apărut s-a încercat promovarea lor (normal), dar s-a greșit colosal încercând promovarea lor prin compararea cu ICE-uri, arătând așa zisele avantaje ale BEV-urilor VS așa zisele defecte ale ICE-urilor. Clar există plusuri și minusuri de ambele părți iar cele mai multe sunt subiective și legate de situația și contextul posesorului. Problemele apar pentru că prin aceste comparații te “bagi” în acea “relație”. Este practic inutil și chiar mai mult aduce efecte negative. De acolo cred ca a apărut acel “hate” care este de fapt are prea puțină legătură cu obiectul și cel mai mult cu valorile, principiile, drepturile etc ale fiecăruia care au fost negate, puse sub semnul întrebări sau chiar mai rău ridiculizate, etichetate samd… valabil de ambele părți (ICE-uri sau BEV-uri). Din păcate nu-i despre mașini, este aceeași poveste veche, ego-ul și mândria. Când vreau ceva o să scot în evidență doar plusurile și voi ignora sau justifica (cel puțin subiectiv) minusurile. Așa dar și prin urmare încercarea de a convinge sau de a ne convinge între noi are șanse ZERO.

  • PMC, sâmbătă, 06.07.2024 14:29

    Eu cred ca toata povestea e f simpla: din nou aceleasi minciuni promovate pana la exasperare ca masinile electrice salveaza planeta. Din nou despre isteria ecologista care de fiecare data, dar de fiecare data se dovedeste a fi o minciuna. De fiecare data ecologismul inseamna bani de la buget, inseamna "programe" de protectie a diverse chestii (plante, gize, pasari, pesti) pe banii nostri ai tuturor. De fiecare data sunt bani aruncati pe geam si de fapt nu ajuta cu nimic in schema mare a lucrurilor. Planeta de descurca de minune cu noi sau fara noi. Dar ne incapatanam sa ne facem viata mai proasta si mai scumpa din cauza unor sfertodocti care n-au ce lucra, vorba lui Creanga. Se plictisesc. Asa ca "activeaza". Militeaza. Se agita. Si toti ceilalti accepta porcaria in loc sa le intoarca javrelor un bocanc in moaca. Practic lumea s-a convins ca toata povestea e inca o minciuna dintr-un lung sir. Oamenii au vazut ca nu fac nicio branza cu masinile lor electrice. Ca sunt extrem de scumpe si practic sunt o bataie de cap inutila in utilizarea de zi cu zi. Stai prin parcari la incarcat, trebuie sa-ti faci itinerariu din incarcator in incarcator, masina trebuie protejata si vara si iarna de temperaturi extreme samd samd. Si atunci bula s-a spart. Eu cred ca chinezii o sa aiba cel mai mult de suferit, nu Tesla. Ceilalti, care au masini Diesel si pe benzina in portofoliu vor avea doar pierderi uriase. Facute pe mana lor din lipsa curajului de a spune NU. Dar se vor redresa. PS: am auzit in romania ca la Tesla, daca se strica ceva, ai pus-o de mamaliga. Lucrurile astea se afla. Cand tu ca producator nu repari nicio piesa de caroserie ci doar schimbi totul la niste preturi absurde, lucrurile astea se intorc impotriva ta. Un far e pe la 6200 de lei aftermarket. Am inteles ca original ar fi 5000 de eur, nu-mi vine sa cred, dar asa ziceau unii. O reparatie de capac portbagaj indoit la model Y costa pe la 10.000 de lei. O lovitura frontala in dar nu majora costa peste 10.000 EUR. In fine, o sa vada ei cat timp merge cu inselatul clientului. Iar daca vor gasi un bazin fara fund de clienti dispusi sa plateasca asemenea aberatii, bravo lor! :)

  • Iulian, duminică, 07.07.2024 20:02

    Chiar sunt convinși cei care dețin râșnițe electrice că optând pentru așa ceva contribui la salvarea planetei?