Veste mare pentru Tesla, după ce clienții nemulțumiți nu pot începe un proces colectiv
Cinci deținători de mașini Tesla au acuzat producătorul că i-a dus în eroare cu promisiuni false cu privire la sistemul Autopilot. Aceștia au fost nevoiți să se angajeze într-un proces individual, în urma unei hotărâri judecătorești.
Un grup de proprietari Tesla care aspirau să dea în judecată gigantul american pentru că i-a indus în eroare cu privire la capacitățile Autopilotului, au acum un drum greu de parcurs. Justiția a hotărât că aceste reclamații vor fi soluționate individual, nu în fața unei instanțe colective, o sentință ce a pus Tesla în avantaj.
Decizia aceasta este crucială pentru Tesla, deoarece înseamnă că nicio uniune de proprietari nu va lua naștere pentru a acționa în judecată. Astfel, ei nu vor reuși să adune resursele necesare pentru a se lupta de la egal la egal cu gigantul Tesla.
Judecătorul Haywood Gilliam din districtul federal american a subliniat în hotărârea sa că, acești posesori de mașini Tesla au achiziționat Autopilotul prin site-ul oficial al producătorului auto. Prin urmare, au semnat documentele cu termenii și condițiile companiei și au acceptat să rezolve orice dispute legale prin arbitraj. Cu toate că unul dintre posesori nu a semnat acest acord, judecătorul a considerat că a întârziat prea mult înainte de a iniția procesul.
În plângerea lor, proprietarii au susținut că Tesla a făcut declarații mincinoase cu privire la capacitățile sistemelor sale avansate de asistență pentru șoferi, punându-se în special problema faptului că Tesla a promis de mai multe ori că va lansa vehicule cu capacitatea de a circula autonom.
Toți acești reclamanți au declarat că aceste promisiuni i-au convins să scoată din buzunar mii de dolari pentru a achiziționa opțiuni suplimentare atunci când au cumpărat mașinile. Însă, în loc să țină promisiunile date, ei susțin că tehnologia Tesla a fost asociată cu accidente, vătămări și chiar decese, din cauza caracterului ei nesigur.
Chiar dacă ei recunosc că au semnat acorduri ce impun arbitrajul, ei argumentează că acestea nu sunt aplicabile. Judecătorul Gilliam a respins acest argument în hotărârea sa.
Mai mult, această decizie vine în timpul unui alt proces, în care se susține că Autopilotul era o tehnologie experimentală ce nu ar fi trebuit pusă la dispoziția publicului. Acest caz are legătură cu șoferul unui Tesla Model 3 din California, a cărui mașină a ieșit de pe șosea. Reclamanții pretind că Autopilotul este vinovat în acest caz.
America, tara tuturor posibilitatilor! Unii vand vise iar altii le cumpara .... atat de simplu.