Primele informații și imagini cu Ferrari 812 Versione Speciale. Debutează în 5 mai

Publicat miercuri, 21.04.2021 16:00 de Alexandru Monenciu

Ferrari anunță o versiune specială pentru modelul 812 Superfast. Denumită, pentru moment, Versione Speciale, aceasta urmează să debuteze oficial în 5 mai.

812 Superfast este nava amiral a producătorului italian de automobile. După ce am făcut cunoștință cu varianta decapotabilă 812 GTS, Ferrari ne anunță acum că în curând, acest model, va primi o nouă versiune specială. Pentru moment, aceasta a fost denumită Versione Speciale.

Constructorul de la Maranello a publicat primele imagini și informații, de ajuns cât să mai îndulcească așteptarea fanilor.

Din punct de vedere estetic, putem observa că partea inferioară a spoilerului frontal este ceva mai proeminentă, au fost instalate aripioare aerodinamice la extremități, iar prizele de aer au fost ușor redesenate. În spatele aripilor spate și-au făcut apariția o serie de prize de aer, iar luneta a fost înlocuită de un panou confecționat din fibră de carbon.

De asemenea, sistemul de evacuare are două terminații dreptunghiulare, iar difuzorul de aer a crescut în dimensiuni.

Motorul V12 de 6.5 litri, aspirat natural, era și așa impresionant, dar sub capota lui 812 Versione Speciale va fi și mai și. Potrivit Ferrari, puterea unității a fost crescută la 830 de cai putere, fiind astfel cel mai puternic propulsor termic pus vreodată de brand-ul italian pe un model de stradă.

Cei 830 CP sunt dezvoltați la 9.500 de rotații pe minut. Valoarea cuplului nu a fost dezvăluită, dar un 812 obișnuit dispune de 718 Nm la 7.000 de rotații pe minut.

Mașina este echipată cu sistem de direcție integrală (virează și roțile din spate), iar masa proprie va fi mai mică decât a lui 812 Superfast (1.525 de kilograme).

Noul Ferrari 812 Versione Speciale debutează în 5 mai. Tot atunci vom afla și numele oficial al acestui model.

via Ferrari