Audi dă în judecată NIO. Constructorul chinez, acuzat de încălcarea drepturilor asupra unor mărci înregistrate

Publicat marţi, 21.06.2022 11:17 de Tiberiu Safta

Potrivit publicației germane Handelsblatt, Audi a dat în judecată compania chineză producătoare de mașini NIO. Cel din urmă constructor este acuzat că ar fi încălcat drepturile asupra unor mărci înregistrate, după ce două dintre modelele sale au fost botezate ES6 și ES8. Conform Audi, cele două denumiri încalcă drepturile deținute asupra numelor S6 și S8, mărci înregistrate de constructorul german.

Audi și NIO, constructorul chinez de automobile electrice, se află într-o dispută legală după ce Audi a trimis în judecată compania din China pentru încălcarea drepturilor asupra unor mărci înregistrate.

Mai exact, problema se află la numele a două modele NIO, botezate ES6 și ES8. Conform informațiilor apărute în publicația germană Handelsblatt, Audi consideră că cele două nume încalcă drepturile asupra mărcilor înregistrate S6 și S8.

Procesul ar urma să aibă loc la tribunalul din Munchen, Germania. Deocamdată, nu există mai multe informații cu privire la acest proces. Conform publicației Reuters, atât Audi cât și NIO au refuzat să comenteze asupra situației.

Cu toate acestea, cele două nume, ES6 și ES8, erau cunoscute de mai mult timp. Însă, Audi a reacționat abia atunci când NIO a decis să intre pe piața europeană, mai exact, pe piața din Norvegia. NIO dorește să fie prezent și pe piețele din Germania, Suedia, Danemarca și Olanda până la finalul lui 2022.

Recent, NIO a lansat SUV-ul electric ES7. Versiunea cu cea mai mare baterie, de 150 de kWh, promite o autonomie de 850 de kilometri.

via Economica

  • idic, marţi, 21.06.2022 12:08

    hahaha, cred ca Nio se multumeste cu reclama facuta de Audi. Modele mai puternice la jumatate de preț, Nio poate folosi și caractere chinezești.

  • ROV, marţi, 21.06.2022 16:17

    firme inregistrate in germania, fabrica marfa in china, o aduc in Romania chipurile ca "producator german"... Imi e sila de chinezi, dar nemtii sunt mai jigodii. es6 nu m-a dus cu gandul la audi...