Bentley încheie anul 2022 cu record de vânzări. Cel mai popular model rămâne Bentayga

Publicat marţi, 10.01.2023 10:41 de Alexandru Monenciu

Bentley a comercializat peste 15.000 de mașini, la nivel global, în 2022, un nou record pentru marca britanică. Cel mai popular model rămâne, desigur, SUV-ul Bentayga.

2022 a fost un an impredictibil, inclusiv în industria auto. În ciuda acestui lucru, unii producători de automobile de lux l-au încheiat cu record de vânzări. Un exemplu sunt britanicii de la Rolls-Royce care au livrat peste 6.000 de mașini, pentru prima oară în istoria lor de 118 ani.

Nici conaționalii de la Bentley nu se lasă mai prejos. Constructorul din Crewe a încheiat anul, de asemenea, cu record de vânzări.

Bentley a comercializat, la nivel global, 15.174 de mașini, cu 4% mai multe decât în 2021. SUV-ul Bentayga rămâne cel mai popular model, reprezentând 42% din vânzările globale ale mărcii.

Locul secund în topul preferințelor este ocupat de echipa Continental GT și GT Cabrio, cea mai vândută versiune fiind GT Speed.

Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de nava amiral Flying Spur. În Marea Britanie, limuzina de lux a reprezentat 65% din vânzări.

America de Nord a fost și în 2022 cea mai importantă piață pentru Bentley. Au urmat apoi China (inclusiv Hong Kong și Macao), Europa, regiunea Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și India.

Toate aceste piețe au înregistrat o creștere a vânzărilor comparativ cu 2021.

via Bentley