Massa: "Renunţ la F1 dacă devin al doilea Barrichello!"

Publicat miercuri, 06.10.2010 15:38 de Daniel Popescu

Felipe Massa a avertizat că se va retrage din Formula 1 dacă va ajunge permanent în ipostaza de a fi al doilea pilot al Scuderiei Ferrari, la fel ca Rubens Barrichello în "era" Schumacher.

Plecat de pe picior de egalitate cu Fernando Alondso la începutul sezonului, Felipe Massa a scăzut treptat în preferinţele Scuderiei Ferrari, totul culminând cu ordinele de echipa de la Marele Premiu al Germaniei.

Chiar dacă pare să accepte rolul de secund al lui Alonso pentru ultimele curse ale anului, brazilianul susţine că se va retrage din Formula 1 în cazul în care va trebui să fie permanent locotenentul spaniolului. Massa vrea să evite astfel situaţia cu care s-a confruntat conaţionalul sau Rubens Barrichello, care a jucat rolul de secund al lui Michael Schumacher.

"Cu siguranţă nu vreau să devin al doilea Rubens Barrichello al Scuderiei Ferrari. Dacă se va întâmpla asta, voi înceta să mai pilotez. Nu voi concura cu gândul că sunt eligibil doar pentru locul 2", a declarat el în cadrul unui interviu acordat publicaţiei germane Bild.

Cu toate acestea, Massa a admis că nu este în cea mai bună formă în acest sezon, considerând că Alonso nu îi este cu nimic superior lui Michael Schumacher şi Kimi Raikkonen, foştii săi coechipieri din 2006 şi, respectiv, 2007-2009.

"Cu siguranţă Alonso este foarte bun. Dar nu este mai bun decât ceilalţi coechipieri. Eu nu sunt la fel de bun ca de obicei, pentru că am avut mari probleme cu pneurile. Pentru stilul meu de pilotaj, chiar şi pneurile soft sunt prea tari. Şi sunt sigur că mulţi piloţi au aceeaşi probă. Nu cred că Michael Schumacher a uitat cum să piloteze", a adăugat el.

Referindu-se la ultimele patru curse ale sezonului, Massa a admis că rolul său este să câştige cât mai multe puncte împotriva rivalilor lui Alonso la titlul mondial.

"Dacă sunt în faţa celorlalţi piloţi, dar în spatele lui Alonso pentru a lua puncte de la rivali, cu siguranţă că asta este pozitiv pentru Alonso. Asta voi încerca să fac", a mai precizat el.

Via | GMM

  • dmd, miercuri, 06.10.2010 15:47
    massa

    Felipe baby acum e greu sa-ti mai apropi echipa dupa ce ai avut atatea sanse si nu ai confirmat mare lucru.

  • ctlnmihai, miercuri, 06.10.2010 15:48
    Massa: "Renunţ la F1 dacă devin al doilea Barrichello!"

    Deja este dar el nu realizează încă..

  • Raul, miercuri, 06.10.2010 16:02
    Massa

    Nu prea mai cred ca Massuta va mai fi la Ferrari in 2011.

  • michael_schumacher, miercuri, 06.10.2010 16:13
    Schumy fan 4 ever

    E normal sa iasa la rampa cu afirmatiile astea. A fost criticat destul de mult in ultima perioada si pe nedrept as spune, dar asa sunt tifosi si asta e presiunea exercitata de Ferrari asupra oricarui pilot. E o avertizare pt Ferrari, sa nu se astepte la acelasi tratament si la anul indiferent ce va face Alonso anul acesta.

  • RBR, miercuri, 06.10.2010 16:19
    nu e in masura sa avertizeze

    Massa trebuie mai intai sa demonstreze ca in mod repetat este mai rapid ca Alonso.Daca nu poate la revedere, sunt cativa piloti care stau in pole position.

  • ctlnmihai, miercuri, 06.10.2010 16:39
    Massa

    Indiferent de forma lui Massa ,la Ferrari Alonso va rămâne pilotul cel mai favorizat..

  • 321xiorel123, miercuri, 06.10.2010 18:25
    @ctlnmihai

    Nene, te rog sa iei in calcul starea fizica si morala a lui Massa dupa accident...si totusi Ferrari l-au luat din nou sub aripa lor. Anul asta nu a fost unul in care Massa trebuia sa castige titlu, ci unul in care sa-si revina dupa acel accident in care putea sa dea nas-in-nas cu moartea (numai ca asta probabil nu si-a terminat de baut berea). Din acest motiv pot spune ca Alonso a avut noroc si pentru asta a fost pilot nr.1: deoarece coechipierul lui era de fapt intr-un an de antrenament nu de lupta pt.titlu. Haideti sa vedem la anul cum vor sta lucrurile!

  • mobius (cel autentic), miercuri, 06.10.2010 21:23
    favorizare inchipuita

    Asa cum am mai spus si cum de altfel recunoaste si Massa, rolul sau acum este de a aduce cat mai multe puncte pentru echipa. Nemaiavand sanse la titlu in conditiile in care coechipierul sau le are, rolul sau este de pilot secund, fara a-l desemna cineva astfel, este logic si dupa cum am spus accepta chiar si el acest lucru. In aceasta situatie nu vad care este problema. De la inceput echipa a acordat sanse egale si lui si lui Alonso, nu trebuia decat sa faca mai multe puncte decat coechipierul sau. Nu numai ca nu a reusit dar in cel putin doua curse a incercat sa-l impiedice pe Alonso sa-l depaseasca chiar cu pretul distrugerii celor doua monoposturi si cu urmari imposibil de evaluat aspra pilotilor. Are varianta de a pleca de la echipa daca nu-i mai convine (a facut-o si Alonso la McLaren, cand a simtit ca echipa nu-l sustine). Consider ca Massa si-a dat in petec exact cand nu trebuia si cred si eu ca foarte probabil cu astfel de pretentii, anul viitor nu va mai fi la Ferrari. Ce ar trebui sa faca Farrari daca presupunem ca la sfarsitul sezonului Alonso va fi CM ?.

  • Niculae, miercuri, 06.10.2010 21:29

    Foarte bine Massa, te-ai trezit la realitate. Da, sezonul asta ai dormit, anul viitor pune-te pe treaba si lupta pentru echipa si da tot ce poti pentru a lasa acest sezon uitat. Vrei sa fii mai bun decat Alonso? Iti spun eu ce sa faci: concentreaza pe cursa, pe rezultate si mai ales multa seriozitate si multa multa munca. Ai putut in 2008 si 2009 sigur o sa poti si in 2011.

  • hasu, joi, 07.10.2010 00:04
    Massuta-saracu,tot lovit in cap...

    asta crede ca ii face un favor lui Alonso.Daca va mai fi la anul la Ferrari ,sa fie fericit !!!

  • iulianimi, joi, 07.10.2010 00:48
    Schumi4benetton

    Cu parere de rau o spun, dar locul lui massa este la red bull. Alonso intotdeauna va fi nr. 1.

  • vxf, joi, 07.10.2010 13:49
    esti deja

    Ai devenit al doilea Barichello deja in momentul in care l-ai lasat pe Alonso sa treaca , macar Barichello a avut "cojones" si s-a dat la o parte in fata steagului sa-l faca de cacao pe Schumi . Deci , multa bafta in continuare domnu' locotenent.

  • dany, joi, 07.10.2010 20:03

    ...cam acelasi lucru spunea si barrichello cand l-a inlocuit pe irvine...

  • Alex, vineri, 09.12.2011 22:10

    Fernando is faster then you.