Achiziţie de top pentru Lotus: John Illey de la McLaren!

Publicat sâmbătă, 26.11.2011 14:56 de Daniel Popescu

Team Lotus îl va recruta în 2012 pe John Illey, fostul şef de aerodinamică de la Ferrari şi McLaren, într-o mişcare care confirmă intenţiile echipei de a progresa anul viitor.

Team Lotus, echipa care îşi va schimba numele în Caterham începând din sezonul următor, este pe punctul de a anunţa o nouă achiziţie de top.

După sosirea recentă a lui Steve Nielsen, fostul director sportiv al celor de la Renault, echipa malaeziană este pregătită să-şi întărească semnificativ conducerea tehnică prin recrutarea lui John Illey.

Illey este unul dintre cei mai cunoscuţi ingineri din Formula 1 şi cel mai recent a lucrat în departamentul de aerodinamică al echipei McLaren. Cariera britanicului se leagă însă în mod special de Ferrari, acolo unde a fost şef al departamentului de aerodinamică intre 2004-2009, lucrând alături de Michael Schumacher, Ross Brawn, Rory Byrne şi Jean Todt. Pe parcursul carierei a mai lucrat şi la Jordan, echipa unde l-a cunoscut pe Mike Gascoyne, directorul tehnic al echipei Lotus.

Lotus nu a confirmat încă recrutarea lui Illey ca urmare a faptului că, pentru a respecta precedentul contract cu McLaren, britanicul nu are dreptul să lucreze pentru o altă echipă până în iunie 2012.

Via | James Allen